Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Nem is kell olyan sokat visszamennünk az időben, és láthatjuk, hogy az emberek nem dobtak ki ennyi mindent, egyetlen használat után a kukába. Használjuk nagymamáink és nagypapáink örökségét, és tanuljunk meg spórolni - ráadásul így a környezetért is tettünk valamit!
Maradék tojás

Ha marad egy kis tojássárgája vagy fehérje, ne nyissuk fel azonnal a kuka fedelét, mondván: ez már úgyis kevés bármihez is! A tojássárgája napokig eláll a hűtőben, csak egy kis vizet kell ráönteni, a fehérje pedig remekül fagyasztható!

Száraz kenyér

Kenyeret nem szabad kidobni! Sokféleképpen hasznosítható: lereszelhetjük és kész a házi morzsa! Beáztatva pedig fasírt vagy hústöltelék alapja.

A száraz kenyérből morzsa készül
A száraz kenyérből morzsa készül

Megmaradt fűszernövények

Ha a főzés során megmarad némi fűszer, ne dobjuk ki, inkább áztassuk néhány napig olívaolajba, így tökéletes ízesített olajunk lesz, amibe pácolhatunk.

Aludttej

Ha a tej egy kicsit megsavanyodik, tegyük meleg helyre néhány napra, majd a tetején kivált zsíros réteget öntsük egy új edénybe. Kész a tejföl!

Házi tejföl aludttejből
Házi tejföl aludttejből

Bor az üveg alján

Ha vendégség után csak egy kis bor marad az üveg alján, töltsük jégkockatartóba és fagyasszuk le! Ha egy finom mártást készítünk, csak dobjunk bele néhány "kocka" bort!

Receptek maradékból>>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.