Gábor, a házi pék kezdetben értetlenül állt az új őrület előtt, miszerint mindenki dubaji csokit szeretne kóstolni, de természetesen ő is beadta a derekát, és a család hölgy tagjainak a kérésére elkészítette ezt a népszerű édességet.
„A csajok addig szekáltak vele, amíg el nem készítettem nekik az új őrülettel tomboló »Dubai Csokit«. Eddig nem nagyon értettem, hogy miért kever ekkora port a dolog, de tényleg nagyon finom – írta Gábor a közösségi oldalán, aki természetesen hasznos tanácsokkal is ellátja követőit, hogy a lehető legfinomabb házi dubaji csokik készüljenek el karácsonyra.
Ahogyan azt mi is megírtuk a dubaji csoki elkészítéséhez szükség van valamilyen szilikonból készült csokiformára. Az elmosott, majd szárazra törölt formába kell önteni egy keveset az olvasztott fehér csokoládéból cikcakk formában, majd erre jöhet egy vékony réteg olvasztott tejcsokoládé. Hagyjuk hűtőben megdermedni. Amíg a csokiréteg keményedik, egy serpenyőben olvasszunk vajat, és ezen pirítsuk meg az apróra vágott kadayif tésztát. Keverjük össze pisztáciakrémmel és szezámmagpasztával, majd hagyjuk kihűlni. A masszát töltsük a kidermedt csokirétegre, végül fedjük be egy újabb réteg olvasztott tejcsokival. Tegyük a hűtőbe és hagyjuk teljesen megszilárdulni.
Érdekesség, hogy már dubaji csokis bejglit, sőt dubaji csokis szaloncukrot is lehet kapni. Az egyik cukrászdában kizárólag rendelésre készítenek keleti ihletésű bejglit, amelynek darabját 6500 forintért árulják – szúrta ki a Pénzcentrum.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.