Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs recept
Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs
Lencseleves kolbásszal recept
Lencseleves kolbásszal
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Klasszikus korhelyleves recept
Klasszikus korhelyleves
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A dubai csoki körüli őrület nem csillapodik, így nem meglepő, hogy azok is beadják a derekukat és kóstolnak, akiket eddig hidegen hagyott a pisztáciás finomság. Most egy újabb híresség, Görög Zita tette közzé Instagramján, hogy milyen volt az első találkozása a világ jelenleg legnépszerűbb édességével.

Görög Zita egykori modell a napokban Abu-Dzabiba utazott, és ez remek alkalom volt, hogy végre gyerekeivel együtt megkóstolja a dubai csokit. A követőivel megosztott videóból kiderül, hogy mi Zita véleménye:

„Bár kicsit megkésve, de engem is utolért a dubaicsoki-láz. Rengetegféle kapható itt. Meg is vettük szinte az összeset. 2 000-10 000 forint között van az áruk. Ez az első, amit megkóstoltunk. Olyan izgatottak voltunk, hogy a taxiban nekiestünk. Minden a fejemre van írva. Ez nem az, amit legszívesebben eldugnék a gyerekek elől” – írta posztjában Zita, akit szemmel láthatóan nem nyűgözött le a tömegeket megbolondító finomság. 

Mi is az a dubai csoki?

Ha még nem hallottál volna róla, eláruljuk, hogy egy ropogós, töltött csokoládészelet, ami a 2024-es év legnagyobb szenzációjává vált.  Az eredeti dubai csoki megálmodója, Sarah Hamouda, aki 2001-ben alapította meg Dubajban édességgyártó vállalkozását, a FIX Dessert Chocolatier nevű céget. Az extra töltelékes csokoládé ötlete személyes vágyból fakad: amikor második gyermekével volt várandós, a hagyományos csokoládék egyszerűen nem tudták kielégíteni az édesség utáni vágyát. Valami sokkal egyedibbre vágyott, mind ízvilágban, mind textúrában. Így alakult ki a ropogós, töltött csokoládészeletek koncepciója, ami hat alapízben érhető el, és kizárólag az Egyesült Arab Emírségekben kapható, Dubajban és Abu-Dzabiban. 

A hat alapízből a baklavás, pisztáciás csoki vált világszerte népszerűvé, dubai csoki néven, méghozzá egy TikTok-influenszernek köszönhetően, aki videóra vette a csokoládé elfogyasztását. Ha szeretnéd elkészíteni, íme a pontos recept

A Mindmegette konyhájában készült dubai csoki pillanatok alatt elfogyott / Fotó: Mindmegette

Miből készül a dubai csoki?

A dubai csoki receptje nem túl bonyolult. Az elkészítéshez szükségünk lesz egy szilikonformára. Ha nincs klasszikus csokiformánk, akkor akár kenyérsütő, akár muffinsütő formában is elkészíthetjük az édességet, sőt, egy jégkockatartó is megteszi, a lényeg, hogy az anyaga szilikon legyen, mert ebből tudjuk majd kifordítani a kész csokoládét. 

A dubai csoki hozzávalói: 

  • tejcsokoládé vagy étcsokoládé
  • fehér csokoládé
  • kadayif tészta
  • vaj
  • pisztáciakrém
  • tahini

A dubai csoki elkészítése:

A forma aljába olvasztott tej- vagy étcsokoládét öntünk, amit ha szeretnénk, például fehér csokoládéval megmintázhatunk, hogy esztétikusabb legyen a csoki külseje. Ezután hűtőbe tesszük dermedni, mialatt elkészíthetjük az egyszerre ropogós és krémes tölteléket. Ehhez egy serpenyőben, olvasztott vajon megpirítjuk a kadayif tésztát, amit aztán pisztáciakrémmel és tahinivel (szezámmagkrémmel) keverünk össze. Ha a csoki megdermedt, ráöntjük a kihűlt töltelétek, és egy újabb réteg tej- vagy étcsokival zárjuk az édességet. Ismét a hűtőben pihentetjük, majd ha a csoki teljesen megdermedt, kifordítjuk a formából, és szoba-hőmérsékleten hagyjuk kicsit, hogy a megdermedt töltelék visszamelegedjen. 

Pisztáciakrém a legtöbb nagyobb üzletláncban kapható, de ha épp készlethiány van, akkor házilag is elkészíthetjük az ízletes magkrémet. Mutatjuk, hogyan lesz a finom magokból finom krém – a videót itt éritek el

(Kiemelt kép: Shutterstock)

 

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.