Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mákos guba  recept
Mákos guba
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Desszert

Otthon elkészíthető hűsítő jégkrémek a forróság enyhítésére

A nagy melegben mindig jó, ha van a fagyasztóban egy kis jégkrém vagy fagyi. Az pedig még jobb, ha házi készítésű a finomság. Jöjjön két szuper recept a Vidék íze magazinból!

Ha elkészíted ezeket a finom jégkrémeket, duplán jól jársz, hiszen nemcsak az ízük fantasztikus, de még spórolhatsz is! A házi jégkérmek ugyanis nem kerülnek annyiba, mint egy márkás bolti. Az elkészítésük mindössze fél óra, ám azt vedd figyelembe, hogy legalább 5 óra a fagyasztás.

Házi készítésű pálcikás jégkrémek / Receptek és fotó: Vidék íze magazin
Házi készítésű pálcikás jégkrémek / Receptek és fotó: Vidék íze magazin

Dupla csokis jégrkém mogyorós bevonattal

Hozzávalók 8 darabhoz:

Az alaphoz:

  • 2 dl natúr sűrített tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 ek. mogyoróvaj
  • cukor vagy édesítőszer

A bevonathoz:

  • 12 dkg étcsokoládé
  • 6-8 dkg kókuszzsír
  • 1 kis marék tört törökmogyoró

Elkészítése:

  1. A sűrített tejet annyira felmelegítjük, hogy feloldódjék benne a cukor vagy az édesítőszer (ha nem folyékonyat használunk). Teljesen lehűtjük.
  2. Habot verünk a tejszínből.
  3. A csokit feldaraboljuk, összeolvasztjuk a mogyoróvajjal.
  4. Végül összeforgatjuk a tejszínhabot az édesített sűrített tejjel, lassan, több adagban hozzákeverjük az olvasztott csokit (nem baj, ha cirmos marad a krém). Jégkrémformákba töltjük.
  5. Ha megfagyott, összeolvasztjuk a bevonathoz az étcsokit a kókuszzsírral, belemártjuk a formákból kifordított fagyos jégkrémeket, és megszórjuk tört mogyoróval.


Gyümölcsrizses jégkrém fehér csokival és pisztáciával

Hozzávalók 8 darabhoz:

Az alaphoz:

  • 2 dl natúr sűrített tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 6 dkg rizs
  • 3 dl tej
  • 1 nagy marék apróra vágott sárgabarack, málna, áfonya
  • 1 kávéskanál reszelt citromhéj
  • cukor vagy édesítőszer

A bevonathoz:

  • fehér csoki
  • fél evőkanálnyi pisztácia

Elkészítése:

  1. Megfőzzük a rizst a tejben.
  2. A sűrített tejet annyira felmelegítjük, hogy feloldódjék benne a cukor vagy az édesítőszer (ha nem folyékonyat használunk). Teljesen lehűtjük.
  3. Habot verünk a tejszínből.
  4. Összedolgozzuk a rizst, a tejszínhabot és a sűrített tejet, beleforgatjuk az apróra vágott gyümölcsöket meg a citromhéjat. Jégkrémformákban kifagyasztjuk. Végül olvasztott fehér csokival becsíkozzuk, megszórjuk tört pisztáciával.



Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.