Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dödölle - az eredeti recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kínai szezámmagos csirke
Babgulyás
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Zsemlegombóc
Mákos guba
Epres blondie
Mézes-mustáros csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Körömpörkölt csülökkel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Hagymás rostélyos
Rakott zöldbab darált hússal
Talán valamelyiket ismered már, de reméljük, tudunk újat nyújtani. Tippjeinkkel finomabbak, szebbek lesznek a sütemények.

1. Egyszerű nyújtás

A kéz melegétől gyorsan átmelegszik a tészta, és ragadós lesz. Ezért nemcsak a liszt nélküli, hanem az omlós tésztát is érdemes két nagy nejlonzacskó között kinyújtani (olcsóbb, mint a folpak).

2. Keményebb tejszín

A kézi habverővel felvert tejszín egy-két óra után mindig összeesik. Ha cukor helyett zselírozócukrot szórsz a tejszínbe, miközben felvered, sokkal keményebb - és ami a lényeg, tartósabb - lesz a hab.

3. Csokiolvasztás vízfürdőben

A magas (60-70%-os) kakaótartalmú csokoládé gyorsan és csomómentesen olvad. Forralj fel vizet egy lábosban, majd tegyél rá egy megfelelő méretű fém keverőtálat, esetleg másik lábost, de az alja ne érjen a vízbe! A feldarabolt csokit alacsony hőfokon, állandóan kevergetve olvaszd meg!

4. Habzsák házilag

Ma már olcsón is hozzájuthatsz papír alapú habzsákhoz, de ha nincs otthon, megteszi egy tiszta nejlonzacskó is. Töltsd bele a cukormázat, majd a zacskó sarkán vágj kis lyukat! Máris dolgozhatsz vele.

5. Dermedő krém

Csak 1-2 evőkanál olvasztott kókuszzsírt kell keverned a tortához készülő vajas krémhez, és sokkal jobban megdermed.

6. Sütőpor helyett rum

Ha véletlenül elfelejtettél a süteménybe sütőport keverni, a kész tésztamasszához gyorsan adj 3-4 evőkanál rumot. Az alkoholtól ugyanis a tészta majdnem annyira megemelkedik sütés közben, mint a sütőportól.

7. Nem esik össze a piskóta

Ha a sütési idő lejárta után a piskótát a sütőben hagyod, a nedvesség elpárolog belőle, kiszárad és összeesik. Úgy lesz tökéletes a piskótalap, ha az előírt sütési időt betartod, és 5 perc pihentetés után veszed ki a sütőből. Így az állaga puha marad és a nedvességéből sem veszít.

8. Kelesztés

Amikor nincs időd megvárni, míg felfut a cukros tejben lévő élesztő, tedd 3-4 percre alacsony fokozaton a mikrohullámú sütőbe! Az így készített kovászból sokkal jobb minőségű tészta állítható elő.

9. Formázás

Hogy ne ragadjon a fémből vagy műanyagból készült formára a tészta, mielőtt kiszúrnád, mártsd lisztbe vagy porcukorba! Sütőostya helyett választhatsz sima ostyalapot: fém pogácsaszaggatóval könnyen kiszabhatod.

10. Levegősebb túrótöltelék

Ha a 1/2 kg túróból, reszelt citromhéjból, mazsolából, cukorból és 2 dl tejfölből készített töltelékbe 4-5 evőkanál búzadarát is teszel, nem áztatja el a réteslapot. Ha vaníliás cukrot meg 1-2 tojás sárgáját és keményre felvert habját is belerakod, levegősebb, mégis szilárdabb lesz a krém.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.