1. Egyszerű nyújtás
A kéz melegétől gyorsan átmelegszik a tészta, és ragadós lesz. Ezért nemcsak a liszt nélküli, hanem az omlós tésztát is érdemes két nagy nejlonzacskó között kinyújtani (olcsóbb, mint a folpak).
2. Keményebb tejszín
A kézi habverővel felvert tejszín egy-két óra után mindig összeesik. Ha cukor helyett zselírozócukrot szórsz a tejszínbe, miközben felvered, sokkal keményebb - és ami a lényeg, tartósabb - lesz a hab.
3. Csokiolvasztás vízfürdőben
A magas (60-70%-os) kakaótartalmú csokoládé gyorsan és csomómentesen olvad. Forralj fel vizet egy lábosban, majd tegyél rá egy megfelelő méretű fém keverőtálat, esetleg másik lábost, de az alja ne érjen a vízbe! A feldarabolt csokit alacsony hőfokon, állandóan kevergetve olvaszd meg!
4. Habzsák házilag
Ma már olcsón is hozzájuthatsz papír alapú habzsákhoz, de ha nincs otthon, megteszi egy tiszta nejlonzacskó is. Töltsd bele a cukormázat, majd a zacskó sarkán vágj kis lyukat! Máris dolgozhatsz vele.
5. Dermedő krém
Csak 1-2 evőkanál olvasztott kókuszzsírt kell keverned a tortához készülő vajas krémhez, és sokkal jobban megdermed.
6. Sütőpor helyett rum
Ha véletlenül elfelejtettél a süteménybe sütőport keverni, a kész tésztamasszához gyorsan adj 3-4 evőkanál rumot. Az alkoholtól ugyanis a tészta majdnem annyira megemelkedik sütés közben, mint a sütőportól.
7. Nem esik össze a piskóta
Ha a sütési idő lejárta után a piskótát a sütőben hagyod, a nedvesség elpárolog belőle, kiszárad és összeesik. Úgy lesz tökéletes a piskótalap, ha az előírt sütési időt betartod, és 5 perc pihentetés után veszed ki a sütőből. Így az állaga puha marad és a nedvességéből sem veszít.
8. Kelesztés
Amikor nincs időd megvárni, míg felfut a cukros tejben lévő élesztő, tedd 3-4 percre alacsony fokozaton a mikrohullámú sütőbe! Az így készített kovászból sokkal jobb minőségű tészta állítható elő.
9. Formázás
Hogy ne ragadjon a fémből vagy műanyagból készült formára a tészta, mielőtt kiszúrnád, mártsd lisztbe vagy porcukorba! Sütőostya helyett választhatsz sima ostyalapot: fém pogácsaszaggatóval könnyen kiszabhatod.
10. Levegősebb túrótöltelék
Ha a 1/2 kg túróból, reszelt citromhéjból, mazsolából, cukorból és 2 dl tejfölből készített töltelékbe 4-5 evőkanál búzadarát is teszel, nem áztatja el a réteslapot. Ha vaníliás cukrot meg 1-2 tojás sárgáját és keményre felvert habját is belerakod, levegősebb, mégis szilárdabb lesz a krém.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.