Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Talán valamelyiket ismered már, de reméljük, tudunk újat nyújtani. Tippjeinkkel finomabbak, szebbek lesznek a sütemények.

1. Egyszerű nyújtás

A kéz melegétől gyorsan átmelegszik a tészta, és ragadós lesz. Ezért nemcsak a liszt nélküli, hanem az omlós tésztát is érdemes két nagy nejlonzacskó között kinyújtani (olcsóbb, mint a folpak).

2. Keményebb tejszín

A kézi habverővel felvert tejszín egy-két óra után mindig összeesik. Ha cukor helyett zselírozócukrot szórsz a tejszínbe, miközben felvered, sokkal keményebb - és ami a lényeg, tartósabb - lesz a hab.

3. Csokiolvasztás vízfürdőben

A magas (60-70%-os) kakaótartalmú csokoládé gyorsan és csomómentesen olvad. Forralj fel vizet egy lábosban, majd tegyél rá egy megfelelő méretű fém keverőtálat, esetleg másik lábost, de az alja ne érjen a vízbe! A feldarabolt csokit alacsony hőfokon, állandóan kevergetve olvaszd meg!

4. Habzsák házilag

Ma már olcsón is hozzájuthatsz papír alapú habzsákhoz, de ha nincs otthon, megteszi egy tiszta nejlonzacskó is. Töltsd bele a cukormázat, majd a zacskó sarkán vágj kis lyukat! Máris dolgozhatsz vele.

5. Dermedő krém

Csak 1-2 evőkanál olvasztott kókuszzsírt kell keverned a tortához készülő vajas krémhez, és sokkal jobban megdermed.

6. Sütőpor helyett rum

Ha véletlenül elfelejtettél a süteménybe sütőport keverni, a kész tésztamasszához gyorsan adj 3-4 evőkanál rumot. Az alkoholtól ugyanis a tészta majdnem annyira megemelkedik sütés közben, mint a sütőportól.

7. Nem esik össze a piskóta

Ha a sütési idő lejárta után a piskótát a sütőben hagyod, a nedvesség elpárolog belőle, kiszárad és összeesik. Úgy lesz tökéletes a piskótalap, ha az előírt sütési időt betartod, és 5 perc pihentetés után veszed ki a sütőből. Így az állaga puha marad és a nedvességéből sem veszít.

8. Kelesztés

Amikor nincs időd megvárni, míg felfut a cukros tejben lévő élesztő, tedd 3-4 percre alacsony fokozaton a mikrohullámú sütőbe! Az így készített kovászból sokkal jobb minőségű tészta állítható elő.

9. Formázás

Hogy ne ragadjon a fémből vagy műanyagból készült formára a tészta, mielőtt kiszúrnád, mártsd lisztbe vagy porcukorba! Sütőostya helyett választhatsz sima ostyalapot: fém pogácsaszaggatóval könnyen kiszabhatod.

10. Levegősebb túrótöltelék

Ha a 1/2 kg túróból, reszelt citromhéjból, mazsolából, cukorból és 2 dl tejfölből készített töltelékbe 4-5 evőkanál búzadarát is teszel, nem áztatja el a réteslapot. Ha vaníliás cukrot meg 1-2 tojás sárgáját és keményre felvert habját is belerakod, levegősebb, mégis szilárdabb lesz a krém.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.