Veled is előfordult már, hogy úgy ragasztottál le egy borítékot, hogy utólag jöttél rá: egy fontos dokumentumot kifelejtettél belőle? Nos, nejlonzacskóban tedd be 1-2 órára a fagyasztóba, majd vedd ki, és azonnal nyisd ki egy tompa vagy egy levélbontó késsel. Hagyd szoba-hőmérsékletűre melegedni, nedvesítsd be újra a ragasztócsíkot, és zárd le.
Ha attól tartasz, hogy a gyakori mosástól kifakul a drága farmer, akkor időnként a fagyasztóban is „kitisztíthatod”. Csomagold vászonzsákba, és így tedd be éjszakára a mélyhűtőbe. Az alacsony hőmérséklet megöli a kellemetlen szagot okozó baktériumokat. A foltokat ez a módszer természetesen nem szedi ki az anyagból.
Ugyanennek az elvnek az alapján az izzadt, kellemetlen szagú sportcipőket is felfrissítheted. Nejlonzacskóba csomagolva rakd be éjszakára a lábbelit a fagyasztóba!
A régi fatárgyakat ellepő szú ellen is védekezhetsz a hideg segítségével: nejlonzacskóba csomagolva „tedd hidegre” a szuvas tárgyakat. Figyelem: legalább 2-3 hét kell ahhoz, hogy a kártevők elpusztuljanak!
Ugye milyen bosszantó, amikor a fólia úgy összeragad a gurigán, hogy szinte lehetetlen szétválasztani? Ilyenkor dugd be a fagyasztóba pár percre, és meglátod, sokkal egyszerűbb lesz bánni vele! Ne felejtsd a hidegen, mert elveszíti a rugalmasságát!
A régi zöldség- és virágmagok hűvös, sötét helyen tovább megőrzik csírázóképességüket. Tökéletes hely tehát a tárolásukhoz a mélyhűtő. Fontos, hogy csakis alaposan kiszárított magokat fagyassz le! Rakd azokat légmentesen záródó dobozba, és címkézd fel, ha szükséges. Szobahőmérsékleten hagyd a vetőmagokat felengedni, legalább 24 órával az ültetés előtt.
Kisebb eséllyel lyukad ki a nejlonharisnya, ha használat előtt lefagyasztod. Vásárlás után öblítsd ki, óvatosan csavard ki belőle a nedvességet, aztán műanyag zacskóban fagyaszd egy éjszakán át. Másnap szobahőmérsékleten hagyd kiolvadni és megszáradni.
Szorít az új cipő? Tegyél bele egy simítózáras nejlonzacskót, és igazgasd el a lábbeliben úgy, hogy minden hajlatát kitölthesse. Önts bele vizet, zárd össze és fagyaszd addig, míg a folyadék szilárdra nem fagy benne.
A szemceruzákat nehéz úgy kifaragni, hogy tökéletesen hegyes ceruzahegyet kapj. Próbáld ki, hogy mielőtt kihegyeznéd, beteszed a fagyasztóba 10-15 percre. Garantáljuk, hogy utána tökéletes kontúrvonalat húzhat vele!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.