Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Szinte minden országnak megvan a maga bevált receptje a sonkakészítésre. Lássunk néhány méltán híres fajtát!

Olaszország
Az itáliai prosciuttók közül a pármai a legnevesebb, amit kizárólag Parmában gyárthatnak, szigorú szabályok szerint. Csak bizonyos fajtájú, méretű és korú sertésből állítható elő, minimális só felhasználásával. A sonkát az előkészítés után 100 napig speciális hűtőszobában tarják, majd újabb 100 napon át jól szellőző helyiségben szikkasztják. Tény, hogy nem a legolcsóbb sonkafajta, ám a toszkán levegőn történő érlelésnek köszönhető, lágy íze miatt megéri az árát!
Tippünk: Előételként, sárgadinnyedarabokkal tálaljuk.

Németország
A fekete-erdői sonka különlegessége, hogy bükkfaforgácson füstölik, így kapja meg jellegzetes ízét. Bár itthon átlagosan több ezer forintba kerül kilója, megbízható minősége és ízvilága miatt mégis igen népszerű.
Tippünk: Göngyöljünk bele hústekercset, vagy fogyasszuk sárgadinnyével.

Horvátország
A horvátok kedvelt sonkája, a pršut, méltó vetélytársa olasz rokonának. A szintén levegőn érlelt termék a helyiek és a turisták körében egyaránt kedvelt, egyediségét a friss tengeri és hegyi szélnek köszönheti.
Tippünk: Vékonyra szeletelve, olajbogyóval fogyasztva a legfinomabb.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.