Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Szinte minden országnak megvan a maga bevált receptje a sonkakészítésre. Lássunk néhány méltán híres fajtát!

Olaszország
Az itáliai prosciuttók közül a pármai a legnevesebb, amit kizárólag Parmában gyárthatnak, szigorú szabályok szerint. Csak bizonyos fajtájú, méretű és korú sertésből állítható elő, minimális só felhasználásával. A sonkát az előkészítés után 100 napig speciális hűtőszobában tarják, majd újabb 100 napon át jól szellőző helyiségben szikkasztják. Tény, hogy nem a legolcsóbb sonkafajta, ám a toszkán levegőn történő érlelésnek köszönhető, lágy íze miatt megéri az árát!
Tippünk: Előételként, sárgadinnyedarabokkal tálaljuk.

Németország
A fekete-erdői sonka különlegessége, hogy bükkfaforgácson füstölik, így kapja meg jellegzetes ízét. Bár itthon átlagosan több ezer forintba kerül kilója, megbízható minősége és ízvilága miatt mégis igen népszerű.
Tippünk: Göngyöljünk bele hústekercset, vagy fogyasszuk sárgadinnyével.

Horvátország
A horvátok kedvelt sonkája, a pršut, méltó vetélytársa olasz rokonának. A szintén levegőn érlelt termék a helyiek és a turisták körében egyaránt kedvelt, egyediségét a friss tengeri és hegyi szélnek köszönheti.
Tippünk: Vékonyra szeletelve, olajbogyóval fogyasztva a legfinomabb.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.