Olaszország
Az itáliai prosciuttók közül a pármai a legnevesebb, amit kizárólag Parmában gyárthatnak, szigorú szabályok szerint. Csak bizonyos fajtájú, méretű és korú sertésből állítható elő, minimális só felhasználásával. A sonkát az előkészítés után 100 napig speciális hűtőszobában tarják, majd újabb 100 napon át jól szellőző helyiségben szikkasztják. Tény, hogy nem a legolcsóbb sonkafajta, ám a toszkán levegőn történő érlelésnek köszönhető, lágy íze miatt megéri az árát!
Tippünk: Előételként, sárgadinnyedarabokkal tálaljuk.
Németország
A fekete-erdői sonka különlegessége, hogy bükkfaforgácson füstölik, így kapja meg jellegzetes ízét. Bár itthon átlagosan több ezer forintba kerül kilója, megbízható minősége és ízvilága miatt mégis igen népszerű.
Tippünk: Göngyöljünk bele hústekercset, vagy fogyasszuk sárgadinnyével.
Horvátország
A horvátok kedvelt sonkája, a pršut, méltó vetélytársa olasz rokonának. A szintén levegőn érlelt termék a helyiek és a turisták körében egyaránt kedvelt, egyediségét a friss tengeri és hegyi szélnek köszönheti.
Tippünk: Vékonyra szeletelve, olajbogyóval fogyasztva a legfinomabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.