Dubarry-csirkemell
Mákos guba
Babgulyás
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus kuglóf
Hagymás rostélyos
Farsangi szalagos fánk
Krémes spenótfőzelék
Tojásos nokedli fejes salátával
Káposztás tészta egyszerűen
Tárkonyos csirkeraguleves
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus stíriai metélt
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Praktikus

5+1 bevált tipp, hogy megmentsd a mártást!

Odaégett? Túl csípős? Túl fűszeres? Gyors megoldásokat gyűjtöttünk vészhelyzetre, ha a mártás, amit készítettél, még menthető! Pedig már úgy tűnik, hogy nem...

Mit tegyél, ha elrontottad a mártást? Mielőtt kiöntenéd, próbáld ki tippjeinket, hátha általuk megmentheted a helyzetet!

Egy finom mártás kiemeli a hús ízét!
Egy finom mártás kiemeli a hús ízét!

1. Ha túl csípős vagy sós? 
 

Tompítja az erős ízeket, ha kevés tejszínt vagy kókusztejet adunk a mártáshoz. A cukor, a méz, az ecet és a citromlé elsózás esetén segít. Apránként adagold, hogy megtaláld a helyes arányt.

Baconbe göngyölt húsgolyó >>>
 

2. Ha túl sűrű? 
 

Lazítsd a mártást kevés borral, húsleves-alaplével vagy tejszínnel. Ha egyik sincs otthon, akkor tejfölt is bevethetsz erre a célra.

3. Ha em elég könnyű? 
 

Vedd elő a botmixert és habosítsd azzal a mártást. Az átturmixolt mártás akkor is könnyedebbé válik, ha nem teszel hozzá semmilyen hígabb összetevőt.

 

4. Ha csomós? 
 

Ez az a pillanat, amikor a háziasszonyok kiöntik a mártást: ha csomós, nincs mit tenni. Pedig egy finom szövésű szűrőn szűrd át - így menthető a helyzet.

A maradék olaj, amiben a húst kisütötted, tökéletes alapja a mennyei mártásnak!
A maradék olaj, amiben a húst kisütötted, tökéletes alapja a mennyei mártásnak!

5. Ha túl híg?

Főzzük tovább, de ha ez sem segít, sűrítsük néhány ek víz és kevés étkezési keményítő keverékével.

5+1: Ha megmaradt?

A legtöbb változat 4 napig eláll a hűtőben, de akár le is fagyaszthatjuk. Fontos, hogy a tojásalapú mártásokat újratálalás előtt egy nappal engedjük fel a hűtőszekrényben.

Wellington bélszín zöldbors mártással >>>

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.