Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mákos guba  recept
Mákos guba
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Praktikus

5+1 bevált tipp, hogy megmentsd a mártást!

Odaégett? Túl csípős? Túl fűszeres? Gyors megoldásokat gyűjtöttünk vészhelyzetre, ha a mártás, amit készítettél, még menthető! Pedig már úgy tűnik, hogy nem...

Mit tegyél, ha elrontottad a mártást? Mielőtt kiöntenéd, próbáld ki tippjeinket, hátha általuk megmentheted a helyzetet!

Egy finom mártás kiemeli a hús ízét!
Egy finom mártás kiemeli a hús ízét!
1. Ha túl csípős vagy sós?

Tompítja az erős ízeket, ha kevés tejszínt vagy kókusztejet adunk a mártáshoz. A cukor, a méz, az ecet és a citromlé elsózás esetén segít. Apránként adagold, hogy megtaláld a helyes arányt.

Készíts húsgolyókat csípős mártásban! >>>

2. Ha túl sűrű?

Lazítsd a mártást kevés borral, húsleves-alaplével vagy tejszínnel. Ha egyik sincs otthon, akkor tejfölt is bevethetsz erre a célra.

3. Ha em elég könnyű?

Vedd elő a botmixert és habosítsd azzal a mártást. Az átturmixolt mártás akkor is könyedebbé válik, ha nem teszel hozzá semmilyen hígabb összetevőt.

Süss fogasfilét hollandi mártással! >>>

4. Ha csomós?

Ez az a pillanat, amikor a háziasszonyok köntik a mártást: ha csomós, nincs mit tenni. Pedig egy finom szövésű szűrőn szűrd át - így menthető a helyzet.

A maradék olaj, amiben a húst kisütötted, tökéletes alapja a mennyei mártásnak!
A maradék olaj, amiben a húst kisütötted, tökéletes alapja a mennyei mártásnak!
5. Ha túl híg?

Főzzük tovább, de ha ez sem segít, sűrítsük néhány ek víz és kevés étkezési keményítő keverékével.

Így dobd fel a hétköznapi vacsorákat! >>>

5+1: Ha megmaradt?

A legtöbb változat 4 napig eláll a hűtőben, de akár le is fagyaszthatjuk. Fontos, hogy a tojásalapú mártásokat újratálalás előtt egy nappal engedjük fel a hűtőszekrényben.

Recepteket keresel mártással? Itt találod a Mindmegettén! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.