Mit tegyél, ha elrontottad a mártást? Mielőtt kiöntenéd, próbáld ki tippjeinket, hátha általuk megmentheted a helyzetet!
1. Ha túl csípős vagy sós?
Tompítja az erős ízeket, ha kevés tejszínt vagy kókusztejet adunk a mártáshoz. A cukor, a méz, az ecet és a citromlé elsózás esetén segít. Apránként adagold, hogy megtaláld a helyes arányt.
2. Ha túl sűrű?
Lazítsd a mártást kevés borral, húsleves-alaplével vagy tejszínnel. Ha egyik sincs otthon, akkor tejfölt is bevethetsz erre a célra.
3. Ha em elég könnyű?
Vedd elő a botmixert és habosítsd azzal a mártást. Az átturmixolt mártás akkor is könnyedebbé válik, ha nem teszel hozzá semmilyen hígabb összetevőt.
4. Ha csomós?
Ez az a pillanat, amikor a háziasszonyok kiöntik a mártást: ha csomós, nincs mit tenni. Pedig egy finom szövésű szűrőn szűrd át - így menthető a helyzet.
5. Ha túl híg?
Főzzük tovább, de ha ez sem segít, sűrítsük néhány ek víz és kevés étkezési keményítő keverékével.
5+1: Ha megmaradt?
A legtöbb változat 4 napig eláll a hűtőben, de akár le is fagyaszthatjuk. Fontos, hogy a tojásalapú mártásokat újratálalás előtt egy nappal engedjük fel a hűtőszekrényben.
Wellington bélszín zöldbors mártással >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.