Mit tegyél, ha elrontottad a mártást? Mielőtt kiöntenéd, próbáld ki tippjeinket, hátha általuk megmentheted a helyzetet!
Tompítja az erős ízeket, ha kevés tejszínt vagy kókusztejet adunk a mártáshoz. A cukor, a méz, az ecet és a citromlé elsózás esetén segít. Apránként adagold, hogy megtaláld a helyes arányt.
Készíts húsgolyókat csípős mártásban! >>>
Lazítsd a mártást kevés borral, húsleves-alaplével vagy tejszínnel. Ha egyik sincs otthon, akkor tejfölt is bevethetsz erre a célra.
Vedd elő a botmixert és habosítsd azzal a mártást. Az átturmixolt mártás akkor is könyedebbé válik, ha nem teszel hozzá semmilyen hígabb összetevőt.
Süss fogasfilét hollandi mártással! >>>
Ez az a pillanat, amikor a háziasszonyok köntik a mártást: ha csomós, nincs mit tenni. Pedig egy finom szövésű szűrőn szűrd át - így menthető a helyzet.
Főzzük tovább, de ha ez sem segít, sűrítsük néhány ek víz és kevés étkezési keményítő keverékével.
Így dobd fel a hétköznapi vacsorákat! >>>
A legtöbb változat 4 napig eláll a hűtőben, de akár le is fagyaszthatjuk. Fontos, hogy a tojásalapú mártásokat újratálalás előtt egy nappal engedjük fel a hűtőszekrényben.
Recepteket keresel mártással? Itt találod a Mindmegettén! >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.