A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Babgulyás
Tárkonyos csirkeraguleves
Kínai szezámmagos csirke
Zsemlegombóc
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Vadas marha
Dödölle - az eredeti recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Praktikus

Nem barnul meg a banán, ha így tárolod

/Fotó: Shutterstock
A banán az a gyümölcs, amihez itthon az év bármely szakában hozzájuthatunk. Így nem csoda, hogy ez az egyik legnépszerűbb természetes vitaminforrás, ráadásul káliumban és magnéziumban is igen gazdag. Azonban van egy bosszantó hátránya is; az egyik pillanatban még érett, a másikban már teljesen megbarnult. Ha téged is zavar ez a probléma, akkor most eláruljuk az ellenszerét!

A szakértő szerint minden a banán kiválasztásánál kezdődik. Molly Siegler, a Whole Foods Market munkatársa azt javasolja, hogy vásárlásnál törekedjünk arra, hogy vegyes érettségi szinten lévő banánokat válasszunk. A tökéletesen érett már azonnal fogyasztható, míg a zöldebb tovább eláll, így ráérünk néhány nap múlva megenni.

Ha tárolásra kerül a sor, akkor arra kell figyelnünk, hogy tartsuk távol a többi gyümölcstől, kiváltképp az almától, hiszen az felgyorsítja a banán érési folyamatát a belőle felszabaduló etiléngáz miatt.

Az egyik pillanatban még érett, a másikban már teljesen megbarnult? /Fotó: Shutterstock
Az egyik pillanatban még érett, a másikban már teljesen megbarnult? /Fotó: Shutterstock

Jó megoldás még a banán érésének lassítására, ha hűtőbe tesszük. Hidegebb körülmények között ugyanis az érésének kémiai folyamata lelassul, fagyasztása során pedig teljesen megáll. Utóbbi esetben hónapok után is kiváló smoothie készíthető a belőle.

Ha a körültekintő tárolás ellenére is bebarnul a banán, akkor se dobd ki, hiszen ez mindössze annyit jelent, hogy keményítőtartalma cukorrá alakult. Egyéb banános receptekhez, mint például fagylalthoz, banánkenyérhez és más egyéb desszertekhez kiváló ebben az állapotában.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.