Elfogyott a fehérjepor? Ezzel a konzerv élelmiszerrel könnyen helyettesítheted

A sportolók, egészséges életmódot folytatók és a diétázók is jól ismerik a fehérjeporokat. Egyeseknek semmi bajuk ezekkel a termékekkel, képesek akár éveken át is ugyanazt az ízt fogyasztani, míg mások nemcsak a fehérjeporok aromáját, de az állagát sem kedvelik. Számukra jelenthet megoldást ez az egyszerű trükk, amit akkor is lehet alkalmazni, ha elfogyott otthon a proteinpor!
A dietetikusok szerint sokkal több hüvelyest, például babot vagy lencsét kellene fogyasztanunk, ugyanis olyan fontos ásványi anyagok találhatóak meg ezekben a növényekben, melyekre a szervezet, és azon belül az emésztés egészséges működéséhez nagy szükség van. A vegetáriánus vagy vegán életmódot folytatók számára a hüvelyesek igazi kincs, ugyanis ezekkel pótolják az állati táplálék mellőzésével kieső fehérjéket.
A babféléknek nemcsak a rost-, hanem a fehérjetartalma is magas, ráadásul a konzerv változatok előfőzöttek (vagy előgőzöltek), így sem beáztatni, sem hosszú perceken át főzni nem azokat, hanem azonnal fogyasztható a konzerv bab. Tehetjük salátába, készíthetünk belőle chilisbabot vagy éppenséggel muffint, de akár dúsíthatja a turmixunkat is!
Ha nem szeretnél fehérjeport használni, vagy elfogyott, akkor tegyél a turmixba babot. A legjobb erre a célre a fehérbab, mivel semleges az íze, de a vörös színű bab is tökéletes.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.