Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Az otthon sütött kenyérnek a bolti pékáruval szemben nagy előnye, hogy pontosan tudhatod, mit tartalmaz. A kovászkészítéstől sem kell megijedni, ajánlunk hozzá kétféle receptet.

A kovász természetes kelesztőanyag lisztből, burgonyából vagy joghurtból. Jó tudni azt is, hogy a kovászos kenyérnek hosszabb kelesztési idő kell, mint az élesztővel készültnek.

Rozskenyérhez

10 dkg rozslisztet elkeverünk 1/2-1/2 tk korianderrel, őrölt köménnyel, majd 2,5 dl langyos víz és 1 ek méz hozzáadásával összegyúrjuk. Nagyobb befőttesüvegbe vagy műanyag tálba tesszük, és letakarjuk konyharuhával. A következő 72 órában naponta megkeverjük, és a tetejét beszórjuk rozsliszttel. Ahogy a kovász érik, térfogata egyre nő, és savanykás illatot áraszt. Az érés befejeződése után lezárhatjuk az üveget vagy a tálat.

Fehér kenyérhez

Meghámozunk 2 közepes burgonyát, majd kockákra vágva kevés vízben puhára főzzük. Csipetnyi sóval ízesítjük, és a kihűlt főzőlében összetörjük. A kapott péphez adunk 4 ek cukrot meg 25 dkg finomlisztet, és annyi vizet, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. A tálat letakarjuk és szobahőmérsékleten 3 napig pihentetjük. Akkor jó, ha savanykás illatú, és felületén apró buborékok képződnek.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.