Nyár közepétől elkeződik a paradicsombefőzési-szezon, és tart egészen augusztus végéig. Aki a saját kertjében termel, vagy nagy mennyiségben kap valakitől, az biztosan, de aki a piacon vesz, az is biztosan érzi: nagyon jó eltenni télire, hiszen rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz , ami jól jön majd a gyümölcs-és zöldségszegény hónapokban, de van, hogy a passzírozástól, és a non-stop lecsófőzéstől besokall az ember. Ilyenkor érkezik el az aszalt paradicsom ideje! Az aszalásnak számos előnye van:
A ripost.hu-n ugyanis találtunk egy zseniális módszert az aszalógép és a sütő kiiktatására: amikor hét ágra süt a nap, a tetőcserepek átforrósodnak, és körülbelül 3 nap alatt el is készül az isteni aszalt paradicsom
Érdemes olyan fajtát választani,ami nem túlságosan lédús, így biztosan nem fog túl sokáig tartani a folyamat – ilyen például a körte alakú San Marzano, vagy a Lugas.
Hozzávalók (60 dkg aszalt paradicsomhoz):
(Borítókép: Ripost.hu)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.