Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Olyan sokféle zsiradék létezik: ott a növényi olaj, a kókuszzsír, a disznózsír, a vaj, a margarin... De vajon melyiket milyen étel elkészítéséhez használjuk? Íme a válaszok!
Margarin

A jó minőségű margarinban dinsztelt zöldségek zamatosabbak lesznek, így a köretek elkészítésekor se feledkezzünk meg róla!

Tippek, trükkök, praktikák >>>

Ghí

Az ázsiai receptek gyakori hozzávalója nem más, mint tisztított vaj. Nem tartalmaz vizet, magas hőfokra hevíthető, és különleges ízt ad az ételnek. Szobahőmérsékleten folyékony, hűtve megkeményedik. Sütéshez és főzéshez, például levesekhez, zöldségek vagy húsok pirításához egyaránt használhatjuk.

Vaj

Jellegzetes íze karakteresebbé teszi a fogásokat. Sütéshez használjuk a márkázott változatát, amelynek alacsony a víztartalma. A rántottától kezdve a marhasültön át egészen a süteményekig sokoldalúan alkalmazható ez a zsiradék, de alkalmas a mártások, húsok „fényesítésére”, valamint tésztaszószok, krémlevesek dúsítására is.

Növényi olaj

A hidegen sajtolt változataival alacsonyabb hőfokon süthetsz vagy főzhetsz, de a mogyoró- és a repceolaj például jól bírja a magas hőfokra történő hevítést is!

Így süss kevesebb zsiradékkal - apró trükkök az egészségért >>>

Disznózsír

A hagyományos magyar konyha finomságainak, így a pörköltök, egyes sütemények és tésztafélék ízvilága nem lehet teljes nélküle. Univerzális zsiradék, ám érdemes mértékkel használni!

Kókuszzsír

Szűz fajtája enyhén kókuszos, szűrt változata semleges ízű. 175 fok alatt sütéshez és főzéshez is használhatjuk margarin vagy vaj helyett.

Ízesítési trükkök: melyik fajta sót mire használjuk? >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.