Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Nem is kell olyan sokat visszamennünk az időben, és láthatjuk, hogy az emberek nem dobtak ki ennyi mindent, egyetlen használat után a kukába. Használjuk nagymamáink és nagypapáink örökségét, és tanuljunk meg spórolni - ráadásul így a környezetért is tettünk valamit!
Maradék tojás

Ha marad egy kis tojássárgája vagy fehérje, ne nyissuk fel azonnal a kuka fedelét, mondván: ez már úgyis kevés bármihez is! A tojássárgája napokig eláll a hűtőben, csak egy kis vizet kell ráönteni, a fehérje pedig remekül fagyasztható!

Száraz kenyér

Kenyeret nem szabad kidobni! Sokféleképpen hasznosítható: lereszelhetjük és kész a házi morzsa! Beáztatva pedig fasírt vagy hústöltelék alapja.

A száraz kenyérből morzsa készül
A száraz kenyérből morzsa készül

Megmaradt fűszernövények

Ha a főzés során megmarad némi fűszer, ne dobjuk ki, inkább áztassuk néhány napig olívaolajba, így tökéletes ízesített olajunk lesz, amibe pácolhatunk.

Aludttej

Ha a tej egy kicsit megsavanyodik, tegyük meleg helyre néhány napra, majd a tetején kivált zsíros réteget öntsük egy új edénybe. Kész a tejföl!

Házi tejföl aludttejből
Házi tejföl aludttejből

Bor az üveg alján

Ha vendégség után csak egy kis bor marad az üveg alján, töltsük jégkockatartóba és fagyasszuk le! Ha egy finom mártást készítünk, csak dobjunk bele néhány "kocka" bort!

Receptek maradékból>>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.