Epres blondie
Csupacsokis brownie
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal
Körömpörkölt csülökkel
Hagymás rostélyos
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus kuglóf
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Vadas marha
Babgulyás
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Promóció

Fókuszban a tudatos táplálkozás: már az összes Penny Market üzletben elérhető az Egészségsziget

Fontos mérföldkövet ünnepel a Penny Market: immár valamennyi üzletükben elérhetők a tudatos táplálkozást népszerűsítő Egészségszigetek. Az üzletláncnak mindig is szívügye volt az egészséges életmód, így a 216 Egészségszigetet egy családias hangulatú eseménnyel ünnepelték meg.

Ahány ember, annyiféle étrend: a Penny Market az első Egészségsziget megnyitásával jelentős lépést tett afelé, hogy egyre szélesebb körben váljanak elérhetővé a különböző egészségtudatos élelmiszerek. Az üzletlánc kiemelt célja, hogy az egészségtudatos, de akár diétát igénylő vásárlóknak se kelljen semmiről lemondaniuk: az Egészségszigeteken azokra is gondoltak, akiknek glutén-, laktóz-, illetve cukormentesen kell étkezniük.

A Penny Market ezt a fontos mérföldkövet egy exkluzív sajtóeseménnyel ünnepelte meg, amelyen Veresné Bálint Márta, a SOTE dietetikusa, Marton János séf, Dibusz Dénes válogatott futballista segítségével készített el egy egészséges menüsort az Egészségszigeten kapható hozzávalókból. “Szükség esetén diétás ételt készíteni vagy az egészség megőrzése céljából tudatosan főzni sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk: ma már számos alapanyag, élelmiszer áll rendelkezésünkre, melyeknek az élvezeti értéke megegyezik a már megszokott ízekkel, azonban pl. glikémiás indexük és kalóriatartalmuk alacsonyabb, rosttartalmuk pedig magasabb” – összegezte Veresné Bálint Márta.



A közös főzés a Ferencváros futballistája, Dibusz Dénes számára is nagy élmény volt: “Sportolóként természetes, hogy igyekszem egészségesen táplálkozni, a főzés azonban számomra az időhiány miatt is nehezített terep, így nagyon hasznos volt új recepteket tanulni és ellesni néhány különleges fogást a séftől” – mondta a fiatal, de rutinos focista.

A főzést megelőzően a meghívott vendégek egy kerekasztal-beszélgetés során vitatták meg a táplálkozással kapcsolatos gondolataikat, amelyen a táplálkozási trendek mellett szó esett a különböző táplálékérzékenységekről és allergiákról, valamint a tudatos táplálkozás legfontosabb pilléreiről is. “Teljes szívvel támogatjuk az egészségtudatos életmódot, és bízunk benne, hogy Egészségszigeteink hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre többen döntsenek az egészséges táplálkozás mellett. Hiszünk abban, hogy ha szélesebb termékkínálatot biztosítunk, javíthatjuk a tudatosságot Magyarországon – a lehető legjobb eredmények érdekében pedig szakmai szervezetekkel is együttműködünk” – mondta Florian Naegele, a Penny Market Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.