Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű, krémes és csodálatosan finom. A család imádja majd ezt a pudingos, gyümölcsös sütit, aminek óriási előnye, hogy villámgyorsan elkészíthető.

Alapvetően én készítem a pitékhez a tésztát, de amióta az egyik német lánc hűtőpultjában felfedeztem a konyhakész linzertésztát, azóta igyekszem mindig tartani belőle otthon. Nem foglal sok helyet, viszonylag sokáig eláll, és bármikor meg tudja menteni a család édesség utáni vágyát, vagy egy hirtelen jött vendégség gondolatát. Tényleg mindig igyekszem házias ételeket készíteni, de ha vannak kész termékek, amelyek megkönnyítik a dolgunkat, akkor éljünk vele. Ráadásul ennek a tésztának nincs semmilyen mellékíze, senki sem fogja megmondani, hogy nem mi gyúrtuk a két kis kezünkkel. Puding helyett a legtöbbször lemon curd-del töltöm, de most valahogy ez a pudingos verzió is a család kedvence lett. Málna helyett bármilyen puha gyümölccsel szuper, a ropogósabb gyümölcsöket ennél a sütinél kerüljük, mert nem illik a lágy krémhez.



Hozzávalók (10 szelethez):

1 csomag (300 g) konyhakész linzertészta
1 kg szárazbab
1 tasak vaníliaízű pudingpor (főzés nélküli)
500 ml tej
1 db biocitrom
250 g málna

1. A tésztát tekerjük ki, majd a sütőpapírral együtt helyezzük egy piteformába úgy, hogy pereme is legyen. Terítsünk rá egy darab sütőpapírt, öntsük rá a szárazbabot, majd toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ezután vegyük ki, távolítsuk el a tésztáról a babot a sütőpapírral együtt, és hagyjuk kihűlni.

2. Kézimixerrel keverjük simára a pudingport a tejjel kb. 3 perc alatt. A citromot mossuk meg, töröljük szárazra, majd reszeljük a héját a pudingba. Vágjuk félbe a gyümölcsöt, és facsarjuk mindkét darab levét a pudingba. Keverjük át, azután simítsuk a tésztára. Végül tegyük a hűtőbe, hogy a krém megszilárduljon.

3. A málnát mossuk meg, csepegtessük le, és szórjuk a pitére.

Elkészítési idő: 35 perc + hűtés

A recept a Fanny konyha 2016/6. számában jelent meg!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.


Adri korábbi receptjeit itt találod >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.