Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Egyszerű, krémes és csodálatosan finom. A család imádja majd ezt a pudingos, gyümölcsös sütit, aminek óriási előnye, hogy villámgyorsan elkészíthető.

Alapvetően én készítem a pitékhez a tésztát, de amióta az egyik német lánc hűtőpultjában felfedeztem a konyhakész linzertésztát, azóta igyekszem mindig tartani belőle otthon. Nem foglal sok helyet, viszonylag sokáig eláll, és bármikor meg tudja menteni a család édesség utáni vágyát, vagy egy hirtelen jött vendégség gondolatát. Tényleg mindig igyekszem házias ételeket készíteni, de ha vannak kész termékek, amelyek megkönnyítik a dolgunkat, akkor éljünk vele. Ráadásul ennek a tésztának nincs semmilyen mellékíze, senki sem fogja megmondani, hogy nem mi gyúrtuk a két kis kezünkkel. Puding helyett a legtöbbször lemon curd-del töltöm, de most valahogy ez a pudingos verzió is a család kedvence lett. Málna helyett bármilyen puha gyümölccsel szuper, a ropogósabb gyümölcsöket ennél a sütinél kerüljük, mert nem illik a lágy krémhez.



Hozzávalók (10 szelethez):

1 csomag (300 g) konyhakész linzertészta
1 kg szárazbab
1 tasak vaníliaízű pudingpor (főzés nélküli)
500 ml tej
1 db biocitrom
250 g málna

1. A tésztát tekerjük ki, majd a sütőpapírral együtt helyezzük egy piteformába úgy, hogy pereme is legyen. Terítsünk rá egy darab sütőpapírt, öntsük rá a szárazbabot, majd toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ezután vegyük ki, távolítsuk el a tésztáról a babot a sütőpapírral együtt, és hagyjuk kihűlni.

2. Kézimixerrel keverjük simára a pudingport a tejjel kb. 3 perc alatt. A citromot mossuk meg, töröljük szárazra, majd reszeljük a héját a pudingba. Vágjuk félbe a gyümölcsöt, és facsarjuk mindkét darab levét a pudingba. Keverjük át, azután simítsuk a tésztára. Végül tegyük a hűtőbe, hogy a krém megszilárduljon.

3. A málnát mossuk meg, csepegtessük le, és szórjuk a pitére.

Elkészítési idő: 35 perc + hűtés

A recept a Fanny konyha 2016/6. számában jelent meg!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.


Adri korábbi receptjeit itt találod >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.