Elkészítés: A felszeletelt pulykamellet enyhén besózzuk, utána kiklopfoljuk.
Ezután egy őzgerincformát a szalonnaszeletekkel kibélelünk keresztben úgy, hogy a szalonna kilógjon mindkét oldalán.
A hússzeleteket egyenként beleforgatjuk a lisztbe, tojásba és reszelt sajtba, majd belerakjuk a formába. Kb. 3/4 részig töltjük, mert sülés közben megdagad. Az utolsó réteg után betakarjuk a szalonna kilógó széleivel, hogy fedje a húst.
Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük, majd takarékon még 10 percig. Ha kész, 15 percet pihentetjük, majd kiborítjuk az őzgerincformából, és
szeleteljük.
Bármilyen körettel tálalhatjuk. Ízlés szerint a húsréteg közé párolt gombát is rétegezhetünk. Hidegtálon is nagyon mutatós.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.