Előkészítés: A szárított vargányát kb. 20 percre meleg vízbe áztatjuk. A csirkehúst megmossuk, a combokat, a melleket kettévágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, szárazra rázzuk, és felaprítjuk.
Elkészítés: A fele olajat és a fele vajat serpenyőben felforrósítjuk, majd beletesszük a húsdarabokat, és minden oldalukat szép pirosra elősütjük. Kiszedjük a zsiradékból, lábasba tesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékhoz keverjük a maradék olajat, kinyomkodjuk a gombát, és beletesszük, majd kb. 10 perc alatt - kevergetve - megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A gombás keveréket ráöntjük a csirkére, felöntjük kb. 1 dl vízzel és a borral. Belemorzsoljuk a megmaradt vajat, és lefedve lassú tűzön kb. 20 percig pároljuk. A gombás húst a petrezselyemmel megszórjuk. Párolt rizst kínálhatunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.