Elkészítés: A vizet és az olajat a sóval és a vaníliás cukorral egy fazékban felforralom, lehúzom a tűzről, belekeverem a lisztet, majd visszateszem a tűzre, addig keverem, míg elválik a tészta az edény falától.
Leveszem a tűzről, kevergetve langyosra hűtöm, majd egyenként belekeverem elektromos keverőgéppel a tojásokat. Addig keverem, míg jó fényes lesz a tészta.
A sütőt 220 fokra melegítem. Egy kis tálba vizet teszek, és kezemet vízbe mártva 3×4 cm-es golyókat formázok, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem. A kezemmel vízzel lespriccelem a fánkokat és a sütőpapírt is.
Mehet a sütőbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk. A hőfokot 205 fokra visszavesszük, és készre sütjük.A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni. Jó ropogós tészta lett.
A kalapjukat levágjuk. Szép üreges lett, nem volt szükség hártya eltávolítására.
A krémhez a pudingporokat a cukorral és kevés tejjel simára keverjük,majd a többi tejet is hozzáadva sűrűre felfőzzük. A tojásfehérjét kisebb adagokban hozzákeverjük, 1 percig kézi botmixerrel simára keverjük.
A fánkokat betöltjük a krémmel. A tetejükre habtejszín került. Rátesszük a kalapjukat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.