A langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, és keverjük alaposan össze.
A keverőtálba szitáljuk bele a kétféle lisztet, majd keverjük hozzá a cukrot, és a sót.
Ezután adjuk hozzá a langyos vízben elkevert élesztőt, és az olajat, majd robotgéppel (v. a kenyérsütőgépben) pár perc alatt dagasszuk meg a tésztát. (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk)
Ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd bő egy óra alatt kelesszük meg a tésztát.
Ezután borítsuk ki enyhén lisztezett felületre, majd tenyérrel lapogassuk kicsit vastagabb, és kb. 40 cm hosszúra a megkelt tésztát.
Ezután a két oldalát hajtsuk be, majd tekerjük fel. (mint a bejglit úgy tekerjük fel)
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd keresztben helyezzük rá a hosszúkás kenyeret. Ezután takarjuk le konyharuhával, majd 30 perc alatt kelesszük újra.
Ezután éles késsel több helyen vágjuk be a kenyér tetejét, majd vízzel spricceljük le a kenyeret is, és a sütőpapírt is.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 220 fokon süssük kb. 30 perc alatt szép aranybarnára.
A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd gyengén spricceljük le vízzel, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Nehézség: 78 (közepesen bonyolult)
Árkategória: 74 (közepesen költséges)
Beküldő felhasználó id:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.