A gombát megpucoljuk, szárát eltávolítjuk. (Azt a másnapi gombás tojáshoz használhatjuk fel.)
A fejeket megtöltjük a juhtúróval, majd picit megszórjuk borssal. Ezután nagyon forró zsiradékon kb. 2-3 perc alatt kisütjük.
A gombát a kalapnyílásával felfelé helyezzük az edénybe, mert a megolvadó juhtúró másképp kifolyik. Utólag enyhén sózzuk, de ez el is maradhat.
Megjegyzés
Erdélyben tanultam. A legfinomabb - ottani szokás szerint - a boronatárcsán sütött flekken zsírjában, parázs felett kisütni.
A receptet Finn küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.