Elkészítés: Feldaraboljuk a csirkét. Pörköltalapot készítünk: megdinszteljük kevés olajon a felkockázott hagymát, meghintjük pirospaprikával, majd hozzáadjuk a feldarabolt csirkét és a felaprított paprikát, kevés vizet adunk hozzá, és kb. 15 percig főzzük. (Célszerű nagyobb lábasban felkészíteni, hogy majd a káposzta is beleférjen.)
Ez idő alatt az édes káposztát vékony csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a pörkölthöz, és a továbbiakban együtt főzzük mindaddig, amíg a hús és a káposzta is puhává, omlóssá válik.
Ügyeljünk arra, hogy ekkorra elfője a levét, hiszen a legvégén ráöntjük a tejfölt, ami igen bőséges és ízletes szaftot képez. A tejföllel még 5 percig összerotyogtatjuk, és máris fogyasztható.
Aki szereti, csípős paprikát is tehet hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.