Elkészítés: Az összes zöldséget megmossuk, megtisztítjuk, és feldaraboljuk. (A kelkáposztából vágjuk ki a torzsát és a nagyobb ereket!) Egy nagy lábasban meglangyosítjuk az olajat, rátesszük a kockára vágott hagymát, majd kicsit megpirítjuk. Rászórjuk a szintén apróra vágott paradicsomot, paprikát, fokhagymát és a felkarikázott póréhagymát. Kislángon, gyakori kevergetés mellett pirítjuk a zöldségeket. Amikor picit megpuhultak, a lábasba tesszük a felkarikázott sárga és fehérrépát, a felkockázott burgonyát és a nagyobb darabokra vágott kelkáposztát. További 4-5 percig kevergetjük a zöldségeket, majd hozzáadjuk a pörköltet. A fazék ekkor már legalább félig tele a hozzávalókkal. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi a zöldségeket, beleteszünk 2 erőleves kockát, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk ételízesítővel és a felaprított petrezselyem felével. Takaréklángon puhára főzzük az egészet, majd lehúzzuk a tűzről. Ízlés szerint egy egész vagy fél (nagy) doboz tejfölt a leveshez keverünk. (Előbb a tejfölhöz keverünk néhány merőkanál levest, és ezt a keveréket öntjük a forró léhez, hogy ne ugorjon össze). Grillsütőben vagy a sütőben néhány reszelt sajtos apró kenyeret sütünk, ezt a leves tetejére tesszük tálaláskor és megszórjuk az egészet a petrezselyem másik felével. Nagyon laktató leves, egytálételnek is kiváló!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.