Elkészítés: A tejet melegítsük forráspontig a vaníliás cukorral. A tojások fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot, majd egy kanállal kisebb halmokat tegyünk a forró tejbe. Ezután mérsékeljük a hőfokot, és 1-2 perc alatt főzzük keményre a habot (főzés közben egyszer fordítsuk át a halmocskákat). Ezután a megfőtt habot szedjük ki szűrőkanállal, és alaposan csepegtessük le.
A tojások sárgáját a mézzel, a vanília-aromával, egy kevés tejjel és a pudingporral keverjük simára. A forró tejbe tegyük bele a mazsolát, majd állandó keverés mellet csorgassuk bele a tojásos keverékét. Kevergetve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.
Egy tálba tegyük bele az alaposan lecsepegtetett habot, majd óvatosan öntsük rá a készre főzött vaníliás krémet.
A kristálycukrot tegyük bele egy edénybe, majd állandó keverés mellett karamellizáljuk meg.
Tálalás előtt a madártejet szedjük kelyhekbe vagy kisebb tálkákba, majd csorgassuk rá a frissen karamellizát cukrot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.