Elkészítés: A szalonnát kockázzuk fel, süssük ki belőle a zsírt. Közben aprítsuk fel a hagymát - nem kell nagyon apróra, mert turmixolni fogjuk úgyis. Először a fokhagymát tegyük a zsírba, majd ha már egy kicsit megkapta, mehet a hagyma. Kis sütögetés után a margarint is tegyük bele, és így süssük egy rövid ideig. Ne pirítsuk meg, csak dinszteljük.
Ezután mehet bele a szív (ha kaptunk a májhoz), és ha már elvesztette nyers színét, adjuk hozzá a májat is. Ekkor fűszerezzük, kivéve a sót, mert azt a legvégén tegyük, akár a turmixolás után. Vigyázat, a máj sülés közben nagyokat durran, szétfröcsögtetve a forró zsírt - veszélyben a konyha és a kezünk! Kis sütés után - amikor a máj is minden oldalán elvesztette a nyers színét, esetleg itt-ott meg is pörkölődött, akkor vegyük lejjebb a lángot, és tegyünk fedőt rá. 6-8 perc elég neki. Ezidő alatt készítsünk elő 2 db margarinos tégelyt. A végén kapcsoljuk teljes lángra, hogy jól átforrósodjon, majd turmixba tesszük, és alaposan összeturmixoljuk (remélem mások turmix gépe is bírja a meleget, mert itt ez egy fontos lépés, hogy melegnek kell lennie az összeturmixolt pépnek). Sózzuk, szükség szerint. A legvégén pedig az egészhez 2 tojást adjunk hozzá, és turmixoljuk tovább. Csodás változáson fog keresztülmenni a püré, egészen más színe lesz, és az állaga is bársonyossá válik. Öntsük ki a margarinos tégelyekbe. Ami a turmixban maradt, azt kotorja ki az, aki a legtöbbet segített. Hűtsük le.
Kínálhatjuk piritóssal, vagy sütőben pirított kifliszeletekkel, de fehér retek szeletekkel, uborkával, paprikával is nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.