Elkészítés: A kiflit ízlés szerint karikázzuk fel. Egy sütőformát kenjünk ki vastagon vajjal.
A tejszínt és a tejet melegítsük össze, majd a kiflikarikák felét 1-2 percig áztassuk benne, hogy kicsit megszívja magát. Ezután szűrőkanállal szedjük ki, és egyenletesen terítsük el a kivajazott sütőformában.
Ezután kanalazzuk rá a lekvárt (én szilvalekvárt tettem rá, de ízlés szerint bármilyen lekvárt használhatunk), majd egyenletesen simítsuk el.
A darált mákot keverjük össze ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a mazsolával. Ezután a mákos keverékkel szórjuk meg a lekvár tetejét.
A maradék kiflikarikákat szintén áztassuk meg a tejszínes keverékben, majd fedjük be vele a mákos réteget.
A tojások sárgáját keverjük habosra 1 evőkanál cukorral, majd keverjük hozzá a maradék tejszínes-tejes keveréket. Ezután óvatosan öntsük rá a kifli tetejére, majd hagyjuk pár percig állni, hogy a kifli magába szívja.
A tojások fehérjét 1 evőkanál kristálycukorral verjük kemény habbá, majd felhasználásig tegyük be a hűtőbe.
Helyezzük be előmelegített sütőbe a gubát, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a kifli szép színt kap.
Ekkor vegyük ki a sütőből, majd simítsuk rá egyenletesen a keményre felvert tojáshabot. Ezután tegyük vissza a sütőbe, majd mérsékeljük a hőfokot, és 15-20 perc alatt szárítsuk meg a habot a tetején.
Tálaláskor ízlés szerint vágjuk fel, majd langyosan kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.