Elkészítés: A krumplit megpucolom, apróra kockázom, majd enyhén sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, krumplinyomón áttöröm, kihűtöm, majd megszórom kb. ugyanannyi liszttel, egy kevés sóval, és hozzáadom a villával kissé felvert tojást. Elkezdem összegyúrni, ha szükséges, apránként még lisztet adok hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjak, ami már nem ragad a kezemhez.
Lisztezett felületen kb. 1-cm vastagságúra nyújtom a tésztát, kb. 2 cm-es csíkokra vágom, ezeket pedig kisebb darabokra, majd a tenyeremmel kissé megsodrom, hogy nudli formája legyen.
Egy edényben vizet forralok, a forrásba lévő vízbe teszem a nudlikat. Amikor feljöttek a víz tetejére, még pár percig főzöm, közben többször megkeverem. A nudlikat leszűrom, hideg vízzel leöblítem, jól lecsepegtetem.
Egy edényben olajat hevítek, ráteszem a nudlit, picit sózom, összeforgatom. Megszórom a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal összekevert darált mákkal, jól összeforgatom, összemelegítem.
Tálaláskor a tányérra szedett nudlit ízlés szerint még porcukorral megszórhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.