Az árpagyöngyöt (kölest, búzadarát), a szárazbabot, a csicseriborsót külön edényekbe rakva hideg vízzel leöntjük s egy éjszakán keresztül áztatjuk. Másnap leszűrjük, megtisztítjuk a babot, s a csirkedarabokkal, a báránycombbal, a megtisztított és fölszeletelt hagymával, sóval, a borsszemekkel nagy serpenyőbe tesszük, vízzel leöntjük, felforraljuk, a habját leszedjük, a lángot lejjebb véve egy órát pároljuk.
Közben leszűrjük az árpagyöngyöt (kölest, búzadarát), és fél liter sós vízbe öntjük. Lassú tűzön főzve kevergetjük, hogy ne álljon össze. Kb. tizenöt perc múlva, amikor majdnem az egész vizet felszívta, egész alacsonyra vesszük a lángot, hozzáadjuk, és elkeverjük vele a vajat és a frissen őrölt borsot. Lefedjük, leborítjuk fóliával, s míg párolódik, s megdagad, elkészítjük a ragút.
Egy óra párolás után kivesszük a serpenyőből a csirkét és a báránycombot, a húst lefejtjük a csontokról, eltávolítjuk a bőrt és a zsírt, s egyenlő darabokra vágva visszatesszük a serpenyőbe. Hozzáadjuk a leszűrt, megszárított csicseriborsót, a megtisztított, kockára vágott sárgarépát, padlizsánt, paradicsomot és a felaprított paprikát, a zelleres sót, a cayenne borsot, a kakukkfüvet és a petrezselymet. Lassú tűzön még harmincöt percig pároljuk, ha szükséges, utánaízesítjük.
Tálalás előtt a gabonaköret alatt még fölerősítjük a lángot, s addig kevergetjük, míg felforrósodik, és a ragúval szervírozzuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.