1. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük.A tojások sárgáját kihabosítjuk a cukorral.Hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és két kanálnyit a felvert tojásfehérjéből.Óvatosan belekeverjük a többi fehérjét is. 2. Kivajazott és lisztezett 16 cm-es tortaformába töltjük és 180℃-on kb. 15-20 percig sütjük. 3. A krémhez összeforraljuk a tejszínt a cukorral. A lángról levéve belekeverjük a kakaóport, majd állandó kevergetés mellett kihűtjük a krémet. Ha kihűlt, belekeverjük a vajat/margarint. 4. A piskótát két helyen elvágjuk és elkezdjük a rétegezést. Az első lapra rákenjük a krém harmad részét, majd a második lapot is megkenjük krémmel. 5. A harmadik lapot is lekenjük és beburkoljuk a krémmel a torta oldalát is. Hideg helyen hagyjuk megdermedni a krémet. 6. Később leöntjük olvasztott csokival a tortát és hagyjuk rádermedni a csokoládét.
Megjegyzés
Itt a képen a tortát nem öntöttem le csokival, hanem helyette dekorációként szórócukorral díszítettem az oldalát, tetejére forró csokiból dermesztettem spirálokat és a maradék krémből tettem rá körbe habzsákkal halmocskákat, fél - fél kocka Milka csokit beletűzve
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.