Elkészítés: A pisztáciát és a zabpelyhet egy mozsárban vagy aprítógépben törjük durvára. A barnacukorral elkeverve egy felforrósított száraz serpenyőben pirítsuk össze, a lényeg, hogy a cukor kissé karamellizálódjon, a pisztácia és a zabpehely ropogósra piruljon – de ügyeljünk rá, folyamatos mozgatást igényel, különben könnyen leég, ezért érdemes mindezt alacsony lángon tennünk.
Amikor már illatos, vegyük le a tűzről, és szórjuk egy tányérra, felhasználásig tegyük félre.
A joghurtot a mascarponéval, a mézzel és a vaníliával keverjük össze alaposan. A nektarint szeleteljük fel vékonyra.
Érdemes ezt a desszertet frissen összeállítani, így ropogós marad a pirított rétegünk is: a gyümölcsöt, a ropogós keveréket és a mézes krémet rétegezzük poharakba, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.