Elkészítés: A padlizsánt megmossuk, és forró sütőbe téve kb. 20 percig sütjük.
Közben az olajon megpirítjuk a nagyon finomra vágott vagy reszelt vöröshagymát. Beleforgatjuk a darált sertéshúst, és sóval, őrölt borssal, kevés provanszi fűszerkeverékkel ízesítjük. 1 evőkanál paradicsompürével és 2 gerezd
zúzott fokhagymával elkeverjük, és egy kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
Hozzáadjuk a megsült, meghámozott, összetört padlizsánt, és még 5 percig a tűzön hagyjuk, de közben megkeverjük. Akkor jó, ha a levét teljesen elfőtte, a zsírjára sült.
A réteslapot széthajtogatjuk, 2-2 lapot
egymásra fektetünk, a közét kissé megolajozzuk. 8 centiméteres széles csíkokra vágjuk. A hossza a réteslap mérete legyen. Mindegyik tésztacsík egyik végére tölteléket halmozunk, majd a tészta egyik csücskét megfogva, átlósan ráhajtjuk. Most a másik csücskénél fogjuk meg, és szintén tovább hajtjuk, így a végén háromszög alakú táskákat kapunk.
Megolajozott sütőlemezre fektetjük, a tetejét is megkenjük olajjal, és a forró sütőbe tolva, erős lánggal szép pirosra sütjük.
Tálaláskor ételízesítővel és tört fokhagymával ízesített hideg tejfölt kínálunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.