Előkészítés:
A szilvákat megmossuk, negyedeljük, és kimagozzuk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés:
1. A cukrot kevés vízben felolvasztjuk, beletesszük a szilvát, a mézet, a fahéjat, felforraljuk, és 1-2 percet kevergetjük. Amikor kicsit összeesett, levesszük a tűzről.
2. Egy hőálló tálat kivajazunk, és beleöntjük a szilvaragut, megszórjuk a dióval.
3. A réteslapot lapjaira szedjük, és egyenként a tál tetejére rendezzük, hogy szép fodros legyen. A maradék olvasztott vajjal meglocsoljuk, és a sütőben pirosra sütjük (kb. 20 perc). A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 10 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 498 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.