Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Felolvasztjuk a vajat. Összekeverjük egy tálban a száraz hozzávalókat: beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, sütőport, őrölt fahéjat, őrölt gyömbért, őrölt szerecsendiót, sót és a vaníliás cukrot.
Egy tálba kinyomjuk a sűrített tejet, add hozzá a sütőtök pürét és a tojást. Elkeverjü, majd hozzáöntjük a sütőtökös krémet a lisztes keverékhez.
Elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és ezzel is hozzákeverjük.
A masszát a jól kivajazott muffin formákba öntjük,vagy a muffin papírral bélelt formába. Érdemes félig, talán egy kicsit tovább tölteni a formákat.
A muffinokat a sütőbe teszük és 25 percig süjük. Sütés előtt a muffin tészta tetejére egy tk. fahéjjal és negyed tk. őrölt szerecsendióval elkevert, 2 tk. kristálycukrot szórunk, akkor ropogós, fűszeres kérget képez a sütőtökös muffin tetején.
Megjegyzés
Most készítettem először sütőtökös muffint ,nagyon különleges őszt idéző illata ,és ízvilága
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.