Elkészítés: A tejet kissé meglangyosítjuk. A liszthez adjuk a tejet, a cukot, az olajat, 1 csipet sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, ezután addig
dagasztjuk, amíg a tészta fényes nem lesz és elválik az edény falától.
Letakarjuk, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A tésztából 2 egyforma hosszúságú rudat sodorunk. A 2 rudat összecsavarjuk, kör alakúvá zárjuk össze. (Olyan lesz, mint egy kis fészek.)
A tepsibe rakjuk, és még 15 percig elesztjük.
A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A tésztát megkenjük a maradék tejjel, és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A kalács közepét festett főtt tojásokkal vagy csokitojásokkal díszítjük.
Készíthetünk több kisebb köralakú kalácsot (fészket), nemcsak 1 nagyot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.