Elkészítés: A krumplit meghámozom, kockákra vágom, és felteszem főni. Amikor kész, a fele levét leöntöm, félreteszem (anyám régen ebből főzte a gánicalevest sok zöldséggel, tésztával). A krumplit összetöröm, összekeverem liszttel, amennyit felvesz, megsózom, és állni hagyom. A hagymát nagy kockákra szelem, és forró zsírban megpiritom.
A fazékból egy zsíros kanállal a hagymára szaggatom a krumplit, és ropogósra pirítom állandó kevergetés mellett. Pirosra, nem feketére.
Tálaláskor meglocsolom tejfel(föl)lel. Önálló étel. Szegények voltunk, nekünk nem tellett mellé szarvaspörkölt, de kipróbáltam: akármilyen jó sűrű pörkölttel fogyaszható!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.