Előkészítés: A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és kockákra vágjuk. A szárzellert leöblítjük, a vastag ereket kivágjuk, a leveleket összevagdaljuk. Az újhagymát megtisztítjuk, a zöld részét levágjuk, a fehér részét apróra vágjuk. Az avokádót félbevágjuk, kivesszük a magját, meghámozzuk, kockákra vágjuk és meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. A zselatint 2 evőkanál hideg vízzel kikeverjük, és állni hagyjuk.
Elkészítés:
1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A kenyérszeleteket – héjával vagy nélküle – kockákra vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük a kenyérkockákat, és aranyszínűre pirítjuk. Hagyjuk kihűlni.
2. Az avokádó felét egy csipet sóval, az olívaolajjal és a gyömbérrel összeturmixoljuk.
3. A répát, a zellert, a hagymát és a maradék felkockázott avokádót összekeverjük egy salátástálban. Beleforgatjuk a kenyérkockákat, és sóval, borssal ízesítjük. A zselatint a 1,5 dl vízzel felmelegítjük, a zöldségekhez keverjük. A zöldségeket kis csészékbe tesszük, és tálalásig hűtőben tartjuk.
4. Tálaláskor a zöldségeket óvatosan tányérokra borítjuk, és avokádókrémmel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.