Előkészítés:
A tojásokat enyhén sós vízbe tesszük, és a forrástól számított 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízzel jól lehűtjük, majd a héjától megszabadítjuk, leöblítjük, cikkekre vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk. (Ha mélyhűtött kelbimbót használunk, azt fagyosan tesszük majd a többi zöldség közé.)
Elkészítés:
1. A spagettit bő, forró, enyhén sós vízben - a csomagoláson olvasható idő alatt - megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd hőálló tálba tesszük, és 1 dkg vajon megforgatjuk.
2. A maradék vajat nagyobb serpenyőben felmelegítjük, és a zöldségeket rátesszük, sózzuk, borsozzuk. Kevés víz hozzáadásával fedő alatt pároljuk. Amikor félig puha, és nincs alatta sok víz, ráöntjük a tejszínt, beletesszük a tárkonyt, petrezselymet, és a megtisztított, cikkekre vágott tojást.
3. Nagyon lassan-kíméletesen összefőzzük, de vigyázni kell, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak és a tojás se essen szét. Még melegen tányérra tesszük, és a kifőtt spagettivel kínáljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 479 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.