Előkészítés: A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A karfiolt megmossuk, és apró rózsákra tördeljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és a húsát kockára vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Lábasban felmelegítjük az olajat, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a paprikát, és kb. 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a többi zöldséget is, és 3-4 percig kevergetve pároljuk. Felöntjük kb. 4 dl vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk, majd lefedve, kis lángon kb. 20 percig főzzük. Amíg a zöldség fő, felforraljuk a tejet. Amikor a zöldségek megpuhultak, az egészet összeturmixoljuk, hozzáöntjük a forró tejet, és jól összekeverjük. A mozzarella sajtot lecsepegtetjük, szeletekre vágjuk, a levesbe tesszük, és bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 240 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.