Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Sörök

Szokatlan sörök bárja

Ki hinné, hogy a jéghideg sör nem csupán önmagában népszerű, hanem -egyes országokban - különleges "társaságokban" is.

Mezopotámiában már időszámításunk előtt 7000 évvel ittak sört, s áldoztak Ninharnak, a bika képében ábrázolt sumér istennek – aki a mennydörgés és felhőszakadás ura volt. A sör az eltelt évezredek alatt a világ egyik kedvenc italává vált, a sörtermelő országok pedig kialakították saját, csak nemzetükre jellemző italaikat.

A tapasztalt sörivó már semmin nem lepődik meg, bár vannak még figyelemkeltő párosítások. Íme:

Málnás búzasör

Hozzávalók 1 személyre:
1 dl búzasör (világos sör)
1 dl málnaszirup

Elkészítés: Nagy, kehely alakú pohárba először beleöntjük a szirupot, majd a hideg sört. A habzó italt szívószállal felkeverjük, majd azonnal fogyasztjuk.

Pezsgős barna sör

Hozzávalók 1 személyre:
1 dl barna sör
1 dl félédes pezsgő

Elkészítés: A sört és a pezsgőt jól behűtjük. Először a sört öntjük a pohárba, óvatosan a pohár oldalán csorgatva, hogy ne habozzon. Majd ugyanígy hozzáöntjük a pezsgőt, és azonnal kínáljuk. (Ha magasról, hirtelen öntjük, habzik és kifut!)

Limonádés pilseni

Hozzávalók 1 személyre:
1 dl pils típusú sör
1 dl citromos szénsavas üdítő ital

Elkészítés: A sört és a limonádét jól behűtjük. Hosszú sörös pohárba először beleöntjük a sört, majd a limonádét, és azonnal fogyasztjuk.

Még többet akarok tudni a sörökről! >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.