Mezopotámiában már időszámításunk előtt 7000 évvel ittak sört, s áldoztak Ninharnak, a bika képében ábrázolt sumér istennek – aki a mennydörgés és felhőszakadás ura volt. A sör az eltelt évezredek alatt a világ egyik kedvenc italává vált, a sörtermelő országok pedig kialakították saját, csak nemzetükre jellemző italaikat.
A tapasztalt sörivó már semmin nem lepődik meg, bár vannak még figyelemkeltő párosítások. Íme:
Hozzávalók 1 személyre:
1 dl búzasör (világos sör)
1 dl málnaszirup
Elkészítés: Nagy, kehely alakú pohárba először beleöntjük a szirupot, majd a hideg sört. A habzó italt szívószállal felkeverjük, majd azonnal fogyasztjuk.
Hozzávalók 1 személyre:
1 dl barna sör
1 dl félédes pezsgő
Elkészítés: A sört és a pezsgőt jól behűtjük. Először a sört öntjük a pohárba, óvatosan a pohár oldalán csorgatva, hogy ne habozzon. Majd ugyanígy hozzáöntjük a pezsgőt, és azonnal kínáljuk. (Ha magasról, hirtelen öntjük, habzik és kifut!)
Hozzávalók 1 személyre:
1 dl pils típusú sör
1 dl citromos szénsavas üdítő ital
Elkészítés: A sört és a limonádét jól behűtjük. Hosszú sörös pohárba először beleöntjük a sört, majd a limonádét, és azonnal fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.