Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Praktikus

Itt a tuti trükk: így hámozd meg pofonegyszerűen a sütőtököt

Sütőtök
Az ősz egyik legnépszerűbb alapanyaga kétségtelenül a sütőtök. Csak egy baj van vele: nem éppen a legkönnyebb meghámozni. Most viszont mutatunk pár trükköt, melyekkel pillanatok alatt megszabadíthatod a héjától.

Ha a sütőtököt a sütőben készíted el, akkor nem kell pepecselned a hámozásával, hiszen a sült tök héját pofonegyszerűen lehúzhatod hidegen és melegen is.

Ha viszont például tésztaszószt készítenél belőle, párolni vagy főzni szeretnéd, akkor nincs menekvés, mindenképp meg kell szabadulnod a héjától. Ez pedig nem kis feladat, hiszen a zöldség lehet méretes, ráadásul elég kemény, könnyen megcsúszhat rajta a kés. A Ripost trükkjeivel azonban emiatt sem kell aggódnod!

A meghámozott, kockákra vágott sütőtökkel már könnyedén dolgozhatunk. / Fotó: Shutterstock
A meghámozott, kockákra vágott sütőtökkel már könnyedén dolgozhatunk. / Fotó: Shutterstock

Extra erős hámozót használj

Nagyon fontos, hogy erős anyagból készült, éles hámozót használj, a legjobb pedig ha olyat választasz, ami késre emlékeztet, így a hüvelykujjaddal meg tudod támasztani a tököt és nem fog ide-oda csúszkálni pucolás közben.

Késsel a legegyszerűbb meghámozni

A késsel való hámozáshoz minél élesebb, kisebb pengéjű kést érdemes választani. A tököt darabold fel a hámozás előtt úgy, hogy egyenes legyen a vágott felület, hiszen így stabilan fog állni a vágódeszkán. Fektesd le héjával felfelé, és felülről lefelé haladva, csíkokban szabadítsd meg a héjától.

A sütőtököt egy kisebb pengéjű, de éles késsel a legkönnyebb meghámozni. / Fotó: Shutterstock
A sütőtököt egy kisebb pengéjű, de éles késsel a legkönnyebb meghámozni. / Fotó: Shutterstock

Tedd be a mikróba a tököt

Ha nem probléma, hogy kicsit megpuhul a tök, akkor érdemes betenni a mikróba hámozás előtt, ugyanis így sokkal könnyebben meg tudod pucolni. Szurkáld meg a tököt pár helyen egy villával, majd állítsd a mikrót a legmagasabb fokozatra és hagyd bent a tököt 5 percig. Így pofonegyszerű lesz a hámozás!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.