Rakott zöldbab darált hússal
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Babgulyás
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dödölle - az eredeti recept
Hagymás rostélyos
Mákos guba
Vadas marha
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék
Epres blondie
Körömpörkölt csülökkel
Praktikus

Itt a tuti trükk: így hámozd meg pofonegyszerűen a sütőtököt

Sütőtök
Az ősz egyik legnépszerűbb alapanyaga kétségtelenül a sütőtök. Csak egy baj van vele: nem éppen a legkönnyebb meghámozni. Most viszont mutatunk pár trükköt, melyekkel pillanatok alatt megszabadíthatod a héjától.

Ha a sütőtököt a sütőben készíted el, akkor nem kell pepecselned a hámozásával, hiszen a sült tök héját pofonegyszerűen lehúzhatod hidegen és melegen is.

Ha viszont például tésztaszószt készítenél belőle, párolni vagy főzni szeretnéd, akkor nincs menekvés, mindenképp meg kell szabadulnod a héjától. Ez pedig nem kis feladat, hiszen a zöldség lehet méretes, ráadásul elég kemény, könnyen megcsúszhat rajta a kés. A Ripost trükkjeivel azonban emiatt sem kell aggódnod!

A meghámozott, kockákra vágott sütőtökkel már könnyedén dolgozhatunk. / Fotó: Shutterstock
A meghámozott, kockákra vágott sütőtökkel már könnyedén dolgozhatunk. / Fotó: Shutterstock

Extra erős hámozót használj

Nagyon fontos, hogy erős anyagból készült, éles hámozót használj, a legjobb pedig ha olyat választasz, ami késre emlékeztet, így a hüvelykujjaddal meg tudod támasztani a tököt és nem fog ide-oda csúszkálni pucolás közben.

Késsel a legegyszerűbb meghámozni

A késsel való hámozáshoz minél élesebb, kisebb pengéjű kést érdemes választani. A tököt darabold fel a hámozás előtt úgy, hogy egyenes legyen a vágott felület, hiszen így stabilan fog állni a vágódeszkán. Fektesd le héjával felfelé, és felülről lefelé haladva, csíkokban szabadítsd meg a héjától.

A sütőtököt egy kisebb pengéjű, de éles késsel a legkönnyebb meghámozni. / Fotó: Shutterstock
A sütőtököt egy kisebb pengéjű, de éles késsel a legkönnyebb meghámozni. / Fotó: Shutterstock

Tedd be a mikróba a tököt

Ha nem probléma, hogy kicsit megpuhul a tök, akkor érdemes betenni a mikróba hámozás előtt, ugyanis így sokkal könnyebben meg tudod pucolni. Szurkáld meg a tököt pár helyen egy villával, majd állítsd a mikrót a legmagasabb fokozatra és hagyd bent a tököt 5 percig. Így pofonegyszerű lesz a hámozás!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.