Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Praktikus

Itt a tuti trükk: így hámozd meg pofonegyszerűen a sütőtököt

Sütőtök
Az ősz egyik legnépszerűbb alapanyaga kétségtelenül a sütőtök. Csak egy baj van vele: nem éppen a legkönnyebb meghámozni. Most viszont mutatunk pár trükköt, melyekkel pillanatok alatt megszabadíthatod a héjától.

Ha a sütőtököt a sütőben készíted el, akkor nem kell pepecselned a hámozásával, hiszen a sült tök héját pofonegyszerűen lehúzhatod hidegen és melegen is.

Ha viszont például tésztaszószt készítenél belőle, párolni vagy főzni szeretnéd, akkor nincs menekvés, mindenképp meg kell szabadulnod a héjától. Ez pedig nem kis feladat, hiszen a zöldség lehet méretes, ráadásul elég kemény, könnyen megcsúszhat rajta a kés. A Ripost trükkjeivel azonban emiatt sem kell aggódnod!

A meghámozott, kockákra vágott sütőtökkel már könnyedén dolgozhatunk. / Fotó: Shutterstock
A meghámozott, kockákra vágott sütőtökkel már könnyedén dolgozhatunk. / Fotó: Shutterstock

Extra erős hámozót használj

Nagyon fontos, hogy erős anyagból készült, éles hámozót használj, a legjobb pedig ha olyat választasz, ami késre emlékeztet, így a hüvelykujjaddal meg tudod támasztani a tököt és nem fog ide-oda csúszkálni pucolás közben.

Késsel a legegyszerűbb meghámozni

A késsel való hámozáshoz minél élesebb, kisebb pengéjű kést érdemes választani. A tököt darabold fel a hámozás előtt úgy, hogy egyenes legyen a vágott felület, hiszen így stabilan fog állni a vágódeszkán. Fektesd le héjával felfelé, és felülről lefelé haladva, csíkokban szabadítsd meg a héjától.

A sütőtököt egy kisebb pengéjű, de éles késsel a legkönnyebb meghámozni. / Fotó: Shutterstock
A sütőtököt egy kisebb pengéjű, de éles késsel a legkönnyebb meghámozni. / Fotó: Shutterstock

Tedd be a mikróba a tököt

Ha nem probléma, hogy kicsit megpuhul a tök, akkor érdemes betenni a mikróba hámozás előtt, ugyanis így sokkal könnyebben meg tudod pucolni. Szurkáld meg a tököt pár helyen egy villával, majd állítsd a mikrót a legmagasabb fokozatra és hagyd bent a tököt 5 percig. Így pofonegyszerű lesz a hámozás!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.