Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A szilvával sült hagymás pecsenye egy igazán izgalmas étel, hiszen a szilva jellegzetes íze tökéletes összhangban van a szaftos hagymás pecsenyével. Hiába, az édes és a sós ízek találkozásából mindig különleges fogás születik, most sincs ez másképp.

A gyümölcs és a hús kiváló párosítása mellett ne feledkezzünk meg a fűszerekről sem, a fahéjról és a bazsalikomról, amelyek szintén hozzájárulnak a szilvával sült hagymás pecsenye gazdag ízvilágához. Abban biztos lehetsz, ha elkészíted a Vidék íze magazin kiváló receptjét, azzal a családot és a barátaidat is garantáltan elvarázsolhatod.

A szilvával sült hagymás pecsenye egy igazi őszi fogás / Fotó: Vidék íze magazin
A szilvával sült hagymás pecsenye egy igazi őszi fogás / Fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéslapocka
  • 3-4 nagyobb szilva
  • 2 vöröshagyma
  • 1 kis csokor friss vagy 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • zsiradék
  • fahéj
  • bors

Elkészítés:

Tenyérnyi daraboka vágjuk a lapockát, sózzuk és borsozzuk. Belerakjuk egy kizsírozott tepsibe. A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és közé dugdossuk. A szilvát kimagozzuk, mérettől függően negyedeljük vagy cikkekre vágjuk, és ezt is a hagymás pecsenye közé rakjuk. A bazsalikomot összevágjuk, rászórjuk a rakottasra. Pici fahéjjal is meghintjük. Öntünk rá három deci vizet, alufóliával lefedjük, és 170 fokos sütőben másfél órán át sütjük.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.