Ha te is rajongsz a túrós sütikért, akkor ezt a szilvás túrótortát mindenképpen készítsd el, ugyanis amellett, hogy rendkívül mutatós, még mennyeien finom is, hiszen a lágy túró és a zamatos szilva tökéletesen kiegészítik egymást.
A Vidék íze magazin kiváló desszertje remek választás lehet egy "könnyű" ebéd vagy vacsora lezárásához, de természetesen ünnepi alkalmakra is tökéletesen megfelel. Ha különlegesebb ízvilágot szeretnél, akkor a szóráshoz használt porcukorhoz keverhetsz egy kevés fahéjat is.
Íme a Vidék íze magazin receptje a szilvás túrótortához:
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
5 dkg keményítő
1 kávéskanál sütőpor
1 tojás
6 dkg cukor
12,5 dkg hideg vaj
A töltelékhez:
1 kg túró
25 dkg szilva
12,5 dkg puha vaj
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
4 tojás
6 dkg keményítő
porcukor a tetejére
Elkészítés:
Elkeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral és a keményítővel. Ráreszeljük a hideg vajat, majd összegyúrjuk az egész tojással.
Hideg helyen egy órát pihentetjük. Utána kibéleljük vele egy 26 cm átmérőjű kerek forma alját úgy, hogy legyen egy kis pereme is.
A töltelékhez kikeverjük a vajat a cukrokkal, a reszelt citromhéjjal, a tojások sárgájával. Hozzádolgozzuk a túrót, a keményítőt, végül beleforgatjuk a fehérjékből vert habot.
Belevegyítjük a kimagozott, feldarabolt szilvát. A tésztára töltjük, és 170 fokos sütőben 75 percig sütjük.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.