Klasszikus kuglóf
Vadas marha
Krémes spenótfőzelék
Csupacsokis brownie
Epres blondie
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Babgulyás
Dödölle - az eredeti recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Káposztás tészta egyszerűen
Körömpörkölt csülökkel
Ha te is rajongsz a túrós sütikért, akkor ezt a szilvás túrótortát mindenképpen készítsd el, ugyanis amellett, hogy rendkívül mutatós, még mennyeien finom is, hiszen a lágy túró és a zamatos szilva tökéletesen kiegészítik egymást.

A Vidék íze magazin kiváló desszertje remek választás lehet egy "könnyű" ebéd vagy vacsora lezárásához, de természetesen ünnepi alkalmakra is tökéletesen megfelel. Ha különlegesebb ízvilágot szeretnél, akkor a szóráshoz használt porcukorhoz keverhetsz egy kevés fahéjat is.

Ki tudna ellenállni egy szelet szilvás túrótortának? / Fotó: Vidék íze magazin
Ki tudna ellenállni egy szelet szilvás túrótortának? / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin receptje a szilvás túrótortához:

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg keményítő
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 12,5 dkg hideg vaj

A töltelékhez:

  • 1 kg túró
  • 25 dkg szilva
  • 12,5 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 tojás
  • 6 dkg keményítő
  • porcukor a tetejére

Elkészítés:

  1. Elkeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral és a keményítővel. Ráreszeljük a hideg vajat, majd összegyúrjuk az egész tojással.
  2. Hideg helyen egy órát pihentetjük. Utána kibéleljük vele egy 26 cm átmérőjű kerek forma alját úgy, hogy legyen egy kis pereme is.
  3. A töltelékhez kikeverjük a vajat a cukrokkal, a reszelt citromhéjjal, a tojások sárgájával. Hozzádolgozzuk a túrót, a keményítőt, végül beleforgatjuk a fehérjékből vert habot.
  4. Belevegyítjük a kimagozott, feldarabolt szilvát. A tésztára töltjük, és 170 fokos sütőben 75 percig sütjük.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.