A sütőtök maga a megtestesült egészség : magas az A-, B-, C- és E-vitamin-tartalma, gazdag vasban és kalciumban. Tisztítja a vért, segít leküzdeni a meghűléses betegségeket, valamint jótékonyan hat a bőrre. Mivel a kalóriatartalma alacsony, gyakorlatilag annyit ehetünk belőle, amennyi jólesik, használjuk ki a zöldség szeptembertől januárig tartó szezonját. Készítsük el ménél többféle képpen, készítsünk belőle krémlevest vagy süteményt, próbáljuk ki köretnek, vagy tésztákhoz feltétként - a receptek sokszínűségének csak a képzeletünk szabhat határt - de a legcsodálatosabb mégis az, hogy csupán felszeletelve, sütőbe dobva a legfinomabb, legegészségesebb őszi csemege készülhet belőle. Tény, hogy elronthatatlan, de azért ennek is megvan a csínja-bínja, hogyan lesz tökéletes!
Az első, és legfontosabb lépés a vásárlás: amellett, hogy mindig ép héjú és kocsányú darabokat válasszunk, az is nagyon fontos, hogy legyünk tisztában azzal, melyik tök, milyen ízvilágú, milyen textúrájú lesz, ha megsült. Ezek a legnépszerűbb, leggyakoribb fajták:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.