Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

Így készül a csupa szilva süti, a mennyei őszi édesség

Csupa szilva süti / Fotó: Vidék íze
A csupa szilva süti elnevezés egy kissé csalóka, ugyanis ebbe az édességbe az ősz másik nagy kedvence, körte is került. A két gyümölcs remekül megfér egymás mellett, hiszen a szilva sütés után lágy és krémes lesz, a körte pedig kellemesen megpuhul, de megtartja formáját.

A finom, illatos, csupa szilva süti remek választás a hűvös, őszi estékre, különleges hozzávalóival a családot és a barátokat egyaránt elvarázsolhatjuk vele. Ha van kedved hozzá, akkor próbáld ki te is a Vidék íze magazin kiváló receptjét.

Csupa szilva süti: ezt a mennyei, őszi édességet nem lehet kihagyni / Fotó: Vidék íze
Csupa szilva süti: ezt a mennyei, őszi édességet nem lehet kihagyni / Fotó: Vidék íze

Így készül a Vidék íze magazin mennyei édessége, a csupa szilva süti!

Hozzávalók:

  • 50 dkg magozott szilva
  • 1 körte
  • olívaolaj
  • 1,5 evőkanál barna cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 5 dkg rizsliszt
  • 2 dkg hajdinaliszt
  • 4 dkg rizsdara
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • édesítőszer vagy cukor
  • 2 tojás
  • kb. 1 dl víz
  • 1 kávéskanál vaníliapaszta

Elkészítés:

  1. Egy hosszúkás sütőformát kikenünk olívaolajjal. Belerakjuk a kimagozott szilvát és a meghámozott, kockákra vágott körtét. Megszórjuk a barna cukorral és az őrölt fahéjjal.
  2. Összekeverjük a háromféle lisztet a sütőporral és az útifűmaghéjjal. A két tojást felverjük egy szűk deci vízzel és a vaníliapasztával.
  3. Összedolgozzuk a folyadékot a lisztkeverékkel, majd adunk hozzá 1-2 evőkanálnyi cukrot vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszert.
  4. Ráöntjük a formában várakozó gyümölcsre, villával kicsit eligazgatjuk, hogy jól be tudjon folyni a szilva és a körte közé.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül fél óra alatt megsütjük. Rácson hűtjük, utána vastagabb szeletekre vágjuk.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.