Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A csupa szilva süti elnevezés egy kissé csalóka, ugyanis ebbe az édességbe az ősz másik nagy kedvence, körte is került. A két gyümölcs remekül megfér egymás mellett, hiszen a szilva sütés után lágy és krémes lesz, a körte pedig kellemesen megpuhul, de megtartja formáját.

A finom, illatos, csupa szilva süti remek választás a hűvös, őszi estékre, különleges hozzávalóival a családot és a barátokat egyaránt elvarázsolhatjuk vele. Ha van kedved hozzá, akkor próbáld ki te is a Vidék íze magazin kiváló receptjét.

Csupa szilva süti: ezt a mennyei, őszi édességet nem lehet kihagyni / Fotó: Vidék íze
Csupa szilva süti: ezt a mennyei, őszi édességet nem lehet kihagyni / Fotó: Vidék íze

Így készül a Vidék íze magazin mennyei édessége, a csupa szilva süti!

Hozzávalók:

  • 50 dkg magozott szilva
  • 1 körte
  • olívaolaj
  • 1,5 evőkanál barna cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 5 dkg rizsliszt
  • 2 dkg hajdinaliszt
  • 4 dkg rizsdara
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • édesítőszer vagy cukor
  • 2 tojás
  • kb. 1 dl víz
  • 1 kávéskanál vaníliapaszta

Elkészítés:

  1. Egy hosszúkás sütőformát kikenünk olívaolajjal. Belerakjuk a kimagozott szilvát és a meghámozott, kockákra vágott körtét. Megszórjuk a barna cukorral és az őrölt fahéjjal.
  2. Összekeverjük a háromféle lisztet a sütőporral és az útifűmaghéjjal. A két tojást felverjük egy szűk deci vízzel és a vaníliapasztával.
  3. Összedolgozzuk a folyadékot a lisztkeverékkel, majd adunk hozzá 1-2 evőkanálnyi cukrot vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszert.
  4. Ráöntjük a formában várakozó gyümölcsre, villával kicsit eligazgatjuk, hogy jól be tudjon folyni a szilva és a körte közé.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül fél óra alatt megsütjük. Rácson hűtjük, utána vastagabb szeletekre vágjuk.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.