Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Az őszi szezon egyik slágergyümölcse a szőlő, amit idén, az időjárási viszonyok miatt korábban kezdtek el szüretelni. Szerencsére azonban a szőlők fajtánként eltérő időben érnek, így akad még mit betakarítani a tőkékről. De hogyan tároljuk, hogy hetekig friss maradjon a gyümölcs?

A tárolásra vonatkozó tanácsok természetesen akkor is érvényesek, ha nincs lehetőségünk szüretre, és boltban vásároljuk a fürtöket. Az első fontos dolog, amire érdemes figyelni, hogy közvetlenül a fogyasztás előtt mossuk meg a szőlőt, ellenkező esetben hamar megromlik. 

friss szőlő
Figyeljünk arra, hogy a szőlőt mindig csak fogyasztás előtt mossuk meg
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Ellenőrizzük a fürtöket

Mindig csak a jól érett, egészséges szőlőfürtöket tároljuk, és rendszeresen ellenőrizzük a gyümölcsöt. Ha sérült, penészes szemet találunk, akkor azt mindig távolítsuk el, különben rövid időn belül az egész fürttől elbúcsúzhatunk.

Ne tegyük a hűtőbe

A Metropol cikke arra is felhívja a figyelmet, hogy a szőlőt ne tegyük hűtőszekrénybe, ugyanis ott könnyen bepárásodhat, amitől szintén romlásnak indulnak a szemek. Emellett erős illatú élelmiszerek mellé se rakjuk, mert például a hagyma szagát könnyen átveszi a szőlő. Viszont, ha hűvös, száraz, napfénytől védett helyen tároljuk, akkor akár 2-3 hétig is elállhat a gyümölcs.  

Recept
Szőlős-fetás tepsis csirkemell
55 perc
4 adag
Tovább a recepthez
recept

Ha nagyobb mennyiségről van szó

Amennyiben nagyobb mennyiségű szőlőt tárolunk, akkor legalább két hetente érdemes alaposan kiszellőztetni a helyiséget, illetve a kénezésről se feledkezzünk meg. A kénlapok égetésével ugyanis hatékonyan fertőtleníthetjük a levegőt – írja az Agroinform

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.