Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Az őszi szezon egyik slágergyümölcse a szőlő, amit idén, az időjárási viszonyok miatt korábban kezdtek el szüretelni. Szerencsére azonban a szőlők fajtánként eltérő időben érnek, így akad még mit betakarítani a tőkékről. De hogyan tároljuk, hogy hetekig friss maradjon a gyümölcs?

A tárolásra vonatkozó tanácsok természetesen akkor is érvényesek, ha nincs lehetőségünk szüretre, és boltban vásároljuk a fürtöket. Az első fontos dolog, amire érdemes figyelni, hogy közvetlenül a fogyasztás előtt mossuk meg a szőlőt, ellenkező esetben hamar megromlik. 

friss szőlő
Figyeljünk arra, hogy a szőlőt mindig csak fogyasztás előtt mossuk meg
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Ellenőrizzük a fürtöket

Mindig csak a jól érett, egészséges szőlőfürtöket tároljuk, és rendszeresen ellenőrizzük a gyümölcsöt. Ha sérült, penészes szemet találunk, akkor azt mindig távolítsuk el, különben rövid időn belül az egész fürttől elbúcsúzhatunk.

Ne tegyük a hűtőbe

A Metropol cikke arra is felhívja a figyelmet, hogy a szőlőt ne tegyük hűtőszekrénybe, ugyanis ott könnyen bepárásodhat, amitől szintén romlásnak indulnak a szemek. Emellett erős illatú élelmiszerek mellé se rakjuk, mert például a hagyma szagát könnyen átveszi a szőlő. Viszont, ha hűvös, száraz, napfénytől védett helyen tároljuk, akkor akár 2-3 hétig is elállhat a gyümölcs.  

Recept
Szőlős-fetás tepsis csirkemell
55 perc
4 adag
Tovább a recepthez
recept

Ha nagyobb mennyiségről van szó

Amennyiben nagyobb mennyiségű szőlőt tárolunk, akkor legalább két hetente érdemes alaposan kiszellőztetni a helyiséget, illetve a kénezésről se feledkezzünk meg. A kénlapok égetésével ugyanis hatékonyan fertőtleníthetjük a levegőt – írja az Agroinform

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.