Vadas marha
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Babgulyás
Klasszikus grízgaluska leves
Farsangi szalagos fánk
Zsemlegombóc
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
Mézes-mustáros csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tojásos nokedli fejes salátával
Tárkonyos csirkeraguleves
Az őszi szezon egyik slágergyümölcse a szőlő, amit idén, az időjárási viszonyok miatt korábban kezdtek el szüretelni. Szerencsére azonban a szőlők fajtánként eltérő időben érnek, így akad még mit betakarítani a tőkékről. De hogyan tároljuk, hogy hetekig friss maradjon a gyümölcs?

A tárolásra vonatkozó tanácsok természetesen akkor is érvényesek, ha nincs lehetőségünk szüretre, és boltban vásároljuk a fürtöket. Az első fontos dolog, amire érdemes figyelni, hogy közvetlenül a fogyasztás előtt mossuk meg a szőlőt, ellenkező esetben hamar megromlik. 

friss szőlő
Figyeljünk arra, hogy a szőlőt mindig csak fogyasztás előtt mossuk meg
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Ellenőrizzük a fürtöket

Mindig csak a jól érett, egészséges szőlőfürtöket tároljuk, és rendszeresen ellenőrizzük a gyümölcsöt. Ha sérült, penészes szemet találunk, akkor azt mindig távolítsuk el, különben rövid időn belül az egész fürttől elbúcsúzhatunk.

Ne tegyük a hűtőbe

A Metropol cikke arra is felhívja a figyelmet, hogy a szőlőt ne tegyük hűtőszekrénybe, ugyanis ott könnyen bepárásodhat, amitől szintén romlásnak indulnak a szemek. Emellett erős illatú élelmiszerek mellé se rakjuk, mert például a hagyma szagát könnyen átveszi a szőlő. Viszont, ha hűvös, száraz, napfénytől védett helyen tároljuk, akkor akár 2-3 hétig is elállhat a gyümölcs.  

Recept
Szőlős-fetás tepsis csirkemell
55 perc
4 adag
Tovább a recepthez
recept

Ha nagyobb mennyiségről van szó

Amennyiben nagyobb mennyiségű szőlőt tárolunk, akkor legalább két hetente érdemes alaposan kiszellőztetni a helyiséget, illetve a kénezésről se feledkezzünk meg. A kénlapok égetésével ugyanis hatékonyan fertőtleníthetjük a levegőt – írja az Agroinform

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.