Holstein szelet recept
Holstein szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Az őszi szezon egyik slágergyümölcse a szőlő, amit idén, az időjárási viszonyok miatt korábban kezdtek el szüretelni. Szerencsére azonban a szőlők fajtánként eltérő időben érnek, így akad még mit betakarítani a tőkékről. De hogyan tároljuk, hogy hetekig friss maradjon a gyümölcs?

A tárolásra vonatkozó tanácsok természetesen akkor is érvényesek, ha nincs lehetőségünk szüretre, és boltban vásároljuk a fürtöket. Az első fontos dolog, amire érdemes figyelni, hogy közvetlenül a fogyasztás előtt mossuk meg a szőlőt, ellenkező esetben hamar megromlik. 

friss szőlő
Figyeljünk arra, hogy a szőlőt mindig csak fogyasztás előtt mossuk meg
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Ellenőrizzük a fürtöket

Mindig csak a jól érett, egészséges szőlőfürtöket tároljuk, és rendszeresen ellenőrizzük a gyümölcsöt. Ha sérült, penészes szemet találunk, akkor azt mindig távolítsuk el, különben rövid időn belül az egész fürttől elbúcsúzhatunk.

Ne tegyük a hűtőbe

A Metropol cikke arra is felhívja a figyelmet, hogy a szőlőt ne tegyük hűtőszekrénybe, ugyanis ott könnyen bepárásodhat, amitől szintén romlásnak indulnak a szemek. Emellett erős illatú élelmiszerek mellé se rakjuk, mert például a hagyma szagát könnyen átveszi a szőlő. Viszont, ha hűvös, száraz, napfénytől védett helyen tároljuk, akkor akár 2-3 hétig is elállhat a gyümölcs.  

Recept
Szőlős-fetás tepsis csirkemell
55 perc
4 adag
Tovább a recepthez
recept

Ha nagyobb mennyiségről van szó

Amennyiben nagyobb mennyiségű szőlőt tárolunk, akkor legalább két hetente érdemes alaposan kiszellőztetni a helyiséget, illetve a kénezésről se feledkezzünk meg. A kénlapok égetésével ugyanis hatékonyan fertőtleníthetjük a levegőt – írja az Agroinform

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.