Hozzávalók 8 személyre:
5 dkg rizstészta
5 dkg szárított gomba (pl. shiitake)
50 dkg sárgarépa
1 konzerv bébikukorica
2 l zöldségleves, kockából
25 dkg mélyhűtött borsó
1 csomag petrezselyem
60 dkg darált sertéshús
2 evőkanál curry
5 evőkanál szójaszósz
Előkészítés: A rizstésztát 10 percre forró vízbe tesszük. A gombát előírás szerint beáztatjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. A répát meghámozzuk, felszeleteljük. A kukoricát lecsepegtetjük.
Elkészítés: A levest felforraljuk, beletesszük a gombát, a répát, a borsót, és 15 percig főzzük. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, és összedolgozzuk a darált hússal. Kis gombócokat formázunk belőle, és az utolsó 5 percre a levesbe tesszük a rizstésztával és kukoricával együtt. A levest a curryvel és szójaszósszal ízesítjük, és éjfél után felmelegítve tálaljuk.
Újévköszöntő menüajánlat a Ti receptjeitekből >>>
Hozzávalók 8 személyre:
1 kis fej karfiol
50 dkg brokkoli
1,5 dl tej
2 tasak zselatinpor (20 g)
1 csipet reszelt szerecsendió
5 evőkanál citromlé
2 dl tejszín
+ folpack
Előkészítés: A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk. A karfiolt kevés sóval ízesített tejben kb. 15 percig főzzük. A brokkolit 1,5 dl sós vízben szintén 15 percig főzzük. Nem szűrjük le őket. Az egyik csomag zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint hideg vízbe áztatjuk.
Elkészítés: A karfiolból és a brokkoliból is félreteszünk néhány rózsát. A maradék karfiolt a tejjel együtt összeturmixoljuk, sóval, borssal, a szerecsendióval és 2-3 evőkanál citromlével ízesítjük. A pürét átpasszírozzuk. A zselatint fél dl vízzel felforraljuk, és a püréhez keverjük. Kibélelünk folpackkal egy 1,5 l űrtartalmú hosszúkás formát. A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a karfiolpüré elkezd kocsonyásodni, belekeverjük a tejszín felét. A formát rézsútosan megdöntjük, és belesimítjuk a karfiolpürét. Beleteszünk 3-4 brokkolirózsát, és így elfordítva hidegre tesszük. A maradék zselatin szintén beáztatjuk. A brokkolit is péppé zúzzuk, és átpasszírozzuk. A zselatin fél dl vízzel felforraljuk, és a brokkolipéphez keverjük. Amikor a massza elkezd kocsonyásodni, beleforgatjuk a maradék tejszínt. A brokkolimasszát a formába simítjuk (a formát már egyenesen állítjuk), beleteszünk 2-3 rózsa karfiolt, és 3 órára betesszük a hűtőbe. Tálaláskor a forma tartalmát tálra borítjuk, lehúzzuk a fóliát, a maradék brokkoli- és karfiolrózsákkal díszítjük, és megcsepegtetjük citromlével. Szeletelve kínáljuk.
Újévköszöntő menüajánlat a Ti receptjeitekből >>>
Hozzávalók 8 személyre:
A tésztához:
6 tojás
15 dkg cukor + a szóráshoz
12,5 dkg liszt
6 dkg étkezési keményítő
1 evőkanál kakaópor
A krémhez:
1 tasak zselatinpor (10 g)
60 dkg mélyhűtött ribizli
22,5 dkg cukor
5 dl tejszín
2 dkg vágott pisztácia
+ sütőpapír
Előkészítés: A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk.
Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját 5 evőkanál vízzel és a cukorral habosra keverjük, majd beleforgatjuk a fehérjét. Rászitáljuk a lisztet és a keményítőt, összedolgozzuk. A masszát kettéosztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaót. A masszát sima lyukú habzsákba szedjük, és egymás mellé felváltva egy fehér és egy barna csíkot nyomunk a tepsire. A sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Cukorral beszórunk egy tiszta konyharuhát, és ráborítjuk a tésztát. Lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni a tésztát. A krémhez a zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk. A ribizlit a cukorral és 1,5 dl vízzel felforraljuk, 5 evőkanál ribizlit félreteszünk a díszítéshez. A zselatint fél dl vízzel felforraljuk, és a ribizlihez keverjük. Amikor a massza elkezd dermedni, kemény habbá verjük a tejszínt, és a felét a masszába dolgozzuk. A tésztából kivágunk egy akkora kört, ami egyik kisebb kapcsos tortaformánkba fér (kb. 22 cm átmérőjű). A formába fektetjük, köré illesztjük az oldalát. A maradék tésztából akkora csíkokat vágunk, amekkorákkal be tudjuk borítani a forma oldalát. Belesimítjuk a krémet, és 3 órára behűtjük. A maradék tejszínnel, a félretett ribizlivel és a pisztáciával díszítjük. Szeletelve kínáljuk.
Újévköszöntő menüajánlat a Ti receptjeitekből >>>
Lencse-szerencse - receptválogatás 2009 első napjára >>>
Ajánljuk még:
Ropogtatnivalók >>>
Vendégváró falatok >>>
Édes aprósütemények >>>
Sós aprósütemények >>>
A következő oldalon hideg falatkák rafinált receptjeit találod >>>
Hozzávalók 8 személyre:
75 dkg zsírszegény túró
25 dkg krémsajt
1 citrom leve
6 evőkanál olívaolaj
1 csomag szeletelt szendvicskenyér
2 gerezd fokhagyma
vágott zöldfűszerek
Előkészítés: A túrót, a krémsajtot, a citromlevet és 2 evőkanál olajat összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük.
Elkészítés: A kenyérből a lehető legnagyobb kört szaggatjuk ki egy pohárral. Felforrósítjuk a maradék olajat, megpirítjuk benne a kenyerek mindkét oldalát, közben hozzáadjuk a fokhagymát. A kenyértallérokat a túrómasszával felváltva kisebb tornyokká építjük. Alul-felül kenyér legyen. Megszórjuk ízlés szerint a zöldfűszerrel. A fogyasztáshoz adjunk kiskanalat (természetesen tányérra is tehetjük)!
Újévköszöntő menüajánlat a Ti receptjeitekből >>>
Hozzávalók 8 személyre:
1/2 tasak zselatinpor (5 g)
10 evőkanál tejszín
30 dkg borjúmájas
4 evőkanál tokaji szamorodni (édes)
2 teáskanál mustár
1 teáskanál szárított majoránna
8 levél saláta
8 teáskanál ribizlilekvár
Előkészítés: A zselatin 2 evőkanál vízbe beáztatjuk. A tejszínt felmelegítjük, a zselatinhoz öntjük, egyet forralunk rajta. Hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: A kenőmájast összedolgozzuk a tejszínnel, a borral, a mustárral, a majoránnával. Sóval, borssal ízesítjük, és 3 órára hidegre tesszük. A salátaleveleket leöblítjük, szárazra töröljük. Két nedves evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a pástétomból, és a salátákra tesszük. A ribizlilekvárral körítve tálaljuk.
Hozzávalók 8 személyre:
2 sárga húsú paprika
1/2 szál póréhagyma fehér része
2 evőkanál aprított snidling
25 dkg túró
2 dl natúr joghurt
3 dkg mandulaforgács
1 mokkáskanál pirospaprika
Előkészítés: A paprikákat megmossuk, magházát óvatosan kiemeljük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: A túrót simára keverjük a joghurttal, sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a hagymát és a snidlinget. A paprikákba töltjük, és 2 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor a paprikákat hosszában négybe vágjuk, megszórjuk mandulaforgáccsal és pirospaprikával.
Újévköszöntő menüajánlat a Ti receptjeitekből >>>
Hozzávalók 8 személyre:
40 dkg apró burgonya
20 dkg cékla
1 fej vöröshagyma
1 tojás
4 teáskanál liszt
A sütéshez:
bőven olaj
A krémhez:
25 dkg camembert sajt
10 dkg vaj
2 teáskanál reszelt torma
1 teáskanál citromlé
A díszítéshez:
kaporlevelek
Előkészítés: A burgonyát megmossuk, sós vízben 15 percig főzzük, majd meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A céklát és a hagymát meghámozzuk, lereszeljük.
Elkészítés: A burgonyát, a céklát, a hagymát összekeverjük a tojással, a liszttel, és sóval, borssal ízesítjük. A felforrósított olajban kis lepénykéket sütünk a masszából. Konyhai papírkendőn lecsepegtetjük. A camembert "héját" levágjuk, puha belsejét a vajjal és a tormával simára keverjük. Sóval, borssal, A citromlével ízesítjük, a krémet csillagcsőrös habzsákba szedjük, és minden lepénykére egy-egy rózsát nyomunk. Kaporral díszítjük.
Újévköszöntő menüajánlat a Ti receptjeitekből >>>
Lencse-szerencse - receptválogatás 2009 első napjára >>>
Ajánljuk még:
Ropogtatnivalók >>>
Vendégváró falatok >>>
Édes aprósütemények >>>
Sós aprósütemények >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.