Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
A leves története valószínűleg egyidős a benne lévő tésztáéval, hiszen ettől lesz laktató, amiután már csak egy desszert kell. Nézzük meg a klasszikus magyar levesbetéteket!

A magyar ebéd elképzelhetetlen leves nélkül. Leves és a második, illetve harmadik fogás. A leves történelme hosszú, de valószínűleg pontosan egyidős a benne lévő tésztákkal, melyek gazdaggá, laktatóvá teszik a leveket. Rengeteg féle levesbetét ismert, nézzük most a tésztákat!

Cérnametélt

Hosszúkás, spagettiszerű, csak annál sokkal vékonyabb tészta, a leggyakoribb levesbetét. Leginkább húslevesbe főzzük.

Aranyló csontleves
Aranyló csontleves

Eperlevél és kiskocka

A hús és -zöldséglevesek legkedveltebb tésztája ez az egymáshoz nagyon hasonló levesbetét, de tehetjük borsólevesbe is.

Lebbencs

Mielőtt a levesbe kerül, megpirítjuk, és természetesen leginkább lebbencsleves készül belőle.

Csigatészta

Elkészítése igen bonyolult és hosszadalmas. A 19. század közepén az eperlevél veszi át helyét, hiszen annak szélét csak derelyevágóval le kell vágni. Csontlevesbe tesszük leggyakrabban.

Húsleves
Húsleves

Betűtészta

A gyerekek kedvence és az iskolai menzák egyik örömforrása. A paradicsomleves elképzelhetetlen nélküle, hacsak nem tarhonya van benne.

Tarhonya

A megszárított tésztát lereszelik, így készül a tarhonya. Levesbetétnek, köretnek esszük, de a legtöbb "paraszti" egytálétel alapja is. Krémlevesekbe, leginkább paradicsomlevesbe illik.

Még több levesbetét>>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.