Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A leves története valószínűleg egyidős a benne lévő tésztáéval, hiszen ettől lesz laktató, amiután már csak egy desszert kell. Nézzük meg a klasszikus magyar levesbetéteket!

A magyar ebéd elképzelhetetlen leves nélkül. Leves és a második, illetve harmadik fogás. A leves történelme hosszú, de valószínűleg pontosan egyidős a benne lévő tésztákkal, melyek gazdaggá, laktatóvá teszik a leveket. Rengeteg féle levesbetét ismert, nézzük most a tésztákat!

Cérnametélt

Hosszúkás, spagettiszerű, csak annál sokkal vékonyabb tészta, a leggyakoribb levesbetét. Leginkább húslevesbe főzzük.

Aranyló csontleves
Aranyló csontleves

Eperlevél és kiskocka

A hús és -zöldséglevesek legkedveltebb tésztája ez az egymáshoz nagyon hasonló levesbetét, de tehetjük borsólevesbe is.

Lebbencs

Mielőtt a levesbe kerül, megpirítjuk, és természetesen leginkább lebbencsleves készül belőle.

Csigatészta

Elkészítése igen bonyolult és hosszadalmas. A 19. század közepén az eperlevél veszi át helyét, hiszen annak szélét csak derelyevágóval le kell vágni. Csontlevesbe tesszük leggyakrabban.

Húsleves
Húsleves

Betűtészta

A gyerekek kedvence és az iskolai menzák egyik örömforrása. A paradicsomleves elképzelhetetlen nélküle, hacsak nem tarhonya van benne.

Tarhonya

A megszárított tésztát lereszelik, így készül a tarhonya. Levesbetétnek, köretnek esszük, de a legtöbb "paraszti" egytálétel alapja is. Krémlevesekbe, leginkább paradicsomlevesbe illik.

Még több levesbetét>>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.