Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Alapételek

Ezektől a titkos hozzávalóktól lesz még édesebb a strandszezon kedvenc étele, a főtt kukorica

A főtt kukoricával nyáron egyszerűen nem lőhetünk mellé! Tökéletes finomság a legnagyobb melegben is, amit "csak" megfőzni kell. Mutatjuk a trükköt, hogy mitől lesz valóban édes és ízletes a főtt kukorica!

A hőséget legkönnyebb vízparton átvészelni. És bár elsősorban azért járunk strandra, hogy a medencék hűs vízében enyhülést találjunk a forróságban, be kell ismerünk, hogy a vízparton renteg gasztrocsábítással találkozunk: sok-sok ínycsiklandó ételt kínálnak a pihenni vágyóknak.

A kukorica nem véletlenül az egyik legnépszerűbb strandkaja, amit viszont otthon is érdemes rendszeresen főzni. Ha jó fajtát választunk, a kukorica önmagában is isteni, ám két egyszerű, minden háztartásban megtalálható alapanyaggal még zamatosabb lesz a végeredmény. Ez a két alapanyag pedig nem más, mint a cukor és a citromlé.

A megfőtt kukoricát óvatosan, csipesszel vegyük ki a forró vízből! / Fotó. Shutterstock
A megfőtt kukoricát óvatosan, csipesszel vegyük ki a forró vízből! / Fotó. Shutterstock

Miután tisztáztuk, hogy mi kell a főzővízbe, nézzük, mennyi ideig is kell főzni a csöveket – mert erről is erősen megoszlanak a vélemények. Nos, az allrecipes.com szakácsa szerint nem kell több, mint 10 perc.

Ha kételkednél, próbáld ki, íme a recept!

Főtt kukorica hozzávalói:

  • 6 cső kukorica
  • 2 ek. fehér cukor
  • 1 ek. citromlé

Elkészítése:

  1. Egy nagyobb edényt kb. háromnegyedéig megtöltünk meleg vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, és megvárjuk, amíg a cukor feloldódik.
  2. Óvatosan beletesszük a csöveket a forrásban lévő vízbe, lefedjük az edényt, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és hagyjuk a kukoricát a forró vízben puhára főni kb. 10 perc alatt.
  3. Lecsepegtetjük, és ízlés szerint sóval és/vagy vajjal ízesítjük.

Tipp: A maradék kukorica légmentesen záródó edénybe, vagy fóliába, műanyag tasakba csomagolva a hűtőszekrényben akár öt napig is tárolható.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.